Path arrow Utforsk museet Path arrow Kalender Path arrow Premiere: Se syner II!

Premiere: Se syner II!

Kattas Figurteater på museet (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

På Barnas fotodag er det premiere på et nytt skyggespill fra Kattas figurteater! Opplev museets antikke skyggefigurer komme til liv!

Kattas Figurteater Ensemble rekonstruere både før-fotografiske teknikker og figurteatertradisjoner når de går inn i rollene som artistfamilien Cartelli.  Skyggespill og mekanisk teater var familiens  spesialiteter da de opptrådte på parisiske markeder tidlig på 1800-tallet. Preus museums jubileumsutstilling Fra synsmaskiner til Instagram er rammen rundt Kattas nyeste forestilling SE SYNER II!

Bli kjent med dukkerspillerfamilien Cartelli

Denne gangen viser Kattas glimt fra populærunderholdningen før foto, film, radio og fjernsyn var oppfunnet. De spiller med kopier av historiske gjenstander som finnes i museets samlinger, og dessuten personifiserer de dukkespillerfamilien Cartelli som en gang eide gjenstandene.

Familien Cartelli, her representert ved Anne Helgesen, Tessa Lepistö og Patrick. Møt dem på Fotografiets dag! (foto: Cedric Archer)

Kattas har også dukket ned i historieforskningen om hvordan artistfamilien levde på 1800-tallet. Den gang var barnearbeid tillatt.

Hele familien måtte delta for å holde hjulene i gang. Om et av barna gjorde en ekstra god innsats, var belønningen et glass øl!

Prøve selv

Etter forestillingene får publikum prøve seg som dukkespillere med instruksjon fra Kattas utøvere. De får også delta på verksted der de får dekorere egne skyggefigurer. Vi leker med lys og skygge, og barna får lære å spille med figurene.

Les mer om Barnas fotodag.

Skygger er lunefulle (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Skyggespillet i kulissene (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Noen ganger er det litt skummelt, da kan det være godt å komme bak lerretet og se at ingenting er farlig! (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

 

 

 

Forestillinger på 30 minutter spilles kl 1230 og kl 1400.