Path arrow Utforsk museet Path arrow Kalender Path arrow Kamerakuren (strømmes direkte)

Kamerakuren (strømmes direkte)

Torkil Færø (foto: Morten Krogvold)

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. I fotografi er selve øyeblikket materialet vårt. Kan vi fotografere oss til bedre livsmestring? Ja, sier fotograf, lege og forfatter Torkil Færø. NB: Foredraget strømmes direkte på Facebook!

I foredraget forteller han om hvordan du kan fotografere deg til bedring. Han har sett at de samme mestringsteknikkene som er nødvendig for å ta bedre bilder også kan brukes til å oppnå bedre helse. Det å fotografere kan derfor brukes til noe viktigere enn å ta gode bilder.

 

Boken Kamerakuren består av 55 fotografiske øvelser som bedrer vår motstandskraft og mestringsevne. Og vi trenger heldigvis ikke være syke for å ha nytte av denne kuren. Vi kan alle forbedre oss. Og vi vet aldri når vi plutselig kan trenge litt ekstra krefter!

I foredraget beskriver Torkil hvorfor vår jeger/samlerhjerne mistrives i vårt moderne hverdagsliv. Vi er tross alt utviklet for å leke, jakte, samle og skape. Og det er nettopp det vi gjør når vi fotograferer. Når vi anstrenger oss for å ta bedre bilder, trener vi på oppmerksomt nærvær, besluttsomhet og vurderingsevne. I jakten på bilder tilfredsstiller vi vårt urgamle nervesystem. Vi skiller ut de velgjørende hormonene dopamin, serotonin og oxytocin på en naturlig måte. Og det stressutløste hormonet kortisol må vike. Dermed kan skapende aktivitet være mer helsebringende enn å prate om det som plager oss. Handling kan være mer effektivt enn ord.

Gjennom titusenvis av pasientmøter har Torkil Færø erfart at dårlig livsmestring kan gjøre deg syk. Å lære mestringsteknikker gjennom å ta bilder kan hjelpe deg til en mest mulig medisinfri helse. Fotografi som kunstterapi appellerer til kvinner og menn, ung og gammel. Verktøyet har vi allerede og bruker det daglig: Kamerakuren kan fint gjennomføres med mobiltelefon.

Bli med på spennende foredrag med lege, fotograf og forfatter Torkil Færø tirsdag 5. mai klokken 13:00 på Preus museums facebookside.  Foredraget varer ca. 45 og etter foredraget vil det bli en samtale mellom Torkil Færø og Preus museums bibliotekar Maja Holst Svendsen. Det vil også bli åpent for spørsmål fra sofaen; spørsmål kan stilles via kommentarfeltet underveis. 

 

Hjertelig velkommen til en hyggelig, lærerik og interessant ettermiddag på Preus museum. Foredraget er selvsagt gratis. 

Foredrag med Torkil Færø tirsdag 5. mai klokken 13:00 på Preus museums Facebookside

Foredraget er inkludert i inngangsbilletten