Path arrow Utforsk museet Path arrow Kalender Path arrow Gratis utendørs omvisning

Gratis utendørs omvisning

Utstillingene Workshopen STED Bastøy fengsel og Ikoniske bilder (foto: Ana Gonçalves/Preus museum)

I høstferien byr vi på gratis omvisning i våre to utendørs utstillinger onsdag - søndag kl 13

Vi har for tiden to utstillinger utenfor museet: Ikoniske bilder og STED - Bastøy fengsel. Utstillingene er fine å oppleve på egenhånd, men i høstferien (uke 41) byr vi også på gratis omvisning. Kanskje får du ny innsikt?

Ikoniske bilder

Hva kjennetegner et ikonisk bilde? Er det et bilde som provoserer? Et bilde som tvinger oss inn i en eller annen følelsesmessig tilstand? Inspirerer, eller trollbinder? Det finnes kanskje ikke en så enkel definisjon av et ikonisk bilde. De fleste bildene vil være kjente for mange. Vi går dypere inn i historien til noen av dem, og ser på sammenhenger. 

 

Les mer om utstillingen

 

STED - Bastøy fengsel

Hvordan oppleves begrepet STED når man sitter i fengsel? Få et innblikk gjennom innsattes bilder og tekst fra Bastøy fengsel. Under workshopen ble det fokusert på at de åtte innsatte som deltok skulle få uttrykke seg fritt gjennom fotografi og tekst. Bildene og tekstene er produsert og valgt ut i fellesskap med deltakerne og utstillingen er således en historie av, ikke om, de åtte menneskene som deltok i workshopen. 

Workshopen STED ble holdt på Bastøy i oktober 2019 som et samarbeid mellom Preus museum og Kriminalomsorgen, samt billedkunstner og fotograf Tina Enghoff og fengselsprest Kamille Nygård. Under workshopen ble det fokusert på at de åtte innsatte som deltok skulle få utrykke seg fritt gjennom fotografi og tekst. Bildene og tekstene er produsert og valgt ut i fellesskap med deltakerne og utstillingen er således en historie av, ikke om, de åtte menneskene som deltok i workshopen.

 

Les mer om utstillingen

 

Velkommen - husk avstand!