Path arrow Utforsk museet Path arrow Kalender Path arrow Forfatterbesøk: Terje Abusdal

Forfatterbesøk: Terje Abusdal

© Terje Abusdal, Radius 500 metres

Søndag 16. juni: Forfatterbesøk i Preus museums bibliotek - hør fotograf Terje Abusdal i samtale med Preus museums Maja Holst Svendsen. Han vil også holde en egen presentasjon om sitt arbeid som fotograf, og om bøkene sine.

Abusdal jobber med prosjekter som befinner seg et sted mellom fakta og fiksjon. I 2017 vant han prisen Leica Oscar Barnack Award med Slash & Burn. Samme år vant prosjektet også Nordic Dummy Award og var en av finalistene på Luma Rencontres Dummy Book Award, Unseen Dummy Award og Alec Soths Juror’s Pick på Magnum Photography Awards. Boken Slash & Burn ble utgitt i samarbeid med tyske Kehrer Verlag i 2018. I tillegg har han gitt ut bøkene Radius 500 Metres (2015) og Hope Blinds Reason (2019) på Journal. Terje har hatt en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt.

 

www.terjeabusdal.com

Instagram: @terjeabusdal

 

Mer om prosjektene:

Slash & Burn

"I perioden 2014-2018 reiste jeg rundt i Skandinavia og fotograferte skogfinner – etterkommerne av finske svedjebrukere som utvandret på 1600-tallet. I Norge er de en av våre fem nasjonale minoriteter, i Sverige er de offisielt regnet som utdødde. Prosjektet tar utgangspunkt i denne logiske spagaten og utforsker hva det vil si å være skogfinne i dag – fire hundre år og tolv generasjoner senere – i en tid når det opprinnelige levesettet for lengst har forsvunnet og ingen lenger snakker språket. Utgitt på Kehrer Verlag i 2018. Vinner av Leica Oscar Barnack Award og Fotogalleriets Nordic Dummy Award. Presentert ved 19 utstillinger nasjonalt og internasjonalt."

 

© Terje Abusdal, Slash & Burn

© Terje Abusdal, Slash & Burn

 

Radius 500 Metres

"Arkivprosjekt basert på min bestefars bilder tatt på 70- og 80-tallet i en halv kilometers omkrets av vår families Esso-stasjon i Setesdal. Arbeidet er en utforsking av egen historie og barndom, men også et tilbakeblikk på hvordan samfunnet vårt så ut før oljerikdommen. Er lavere kjøpekraft og mindre velferd nødvendigvis er et ubetinget onde? Utgitt på Journal i 2015, samt to separatutstillinger i 2018."

 

© Terje Abusdal, Radius 500 metres

© Terje Abusdal, Radius 500 metres

Forfatterbesøk i Preus museums bibliotek

Søndag 16. juni kl 14

Inkludert i inngangsbillett til museet