Path arrow Utforsk museet Path arrow Kalender Path arrow Avlyst: 60+ fototreff mars

Avlyst: 60+ fototreff mars

Omvisning (foto: Arne B. Langleite)

Siste torsdag hver måned inviterer vi til foredrag eller omvisning med påfølgende kaffeslabberas for deg over seksti. I mars får du høre om utstillingen "Krigstid" og det å oppdage glemte, kvinnelige fotografer!

Vi ønsker velkommen til et foredrag om de kvinnelige fotografene som var en del av prosjektet og utstillingen "Krigstid" som ble vist på Preus museum i 2019. Seniorkurator Hanne Holm-Johnsen forteller og viser bilder.

Vi forbinder Krigen 1940-45 med bilder av tyske soldater marsjerende nedover Karl Johans gate, hjemmefrontens overtakelse av Akershus og kongefamiliens hjemkomst. Disse bildene er tatt av ukjente eller av navngitte mannlige fotografer. Men det var flere kvinner som fotograferte. Noen fotograferte kamphandlingene mens andre var opptatt av dagliglivet. Noen av disse ukjente fotografene og deres bilder vil bli presentert denne gangen.

Etterpå blir det samling i museets hyggelige kafe. Her kan man kjøpe bade kaffe, te og kaker, og det finnes også brettspill å hygge seg med. Kom alene eller i følge med andre, det er bare å møte opp i resepsjonen på Preus museum kl 12!

Foredraget er inkludert i billetten, og tar ca 45 minutter.

♦♦♦

Liker du fotografi? Er du opptatt av historie eller kunst? Kanskje liker du å se vakker arkitektur? Eller kanskje bare treffe andre og ha det hyggelig? Dette vakre museet har noe for enhver smak. Det er et skattkammer av fotografier, teknisk utstyr og fotolitteratur i en historisk bygning ominnredet av professor arkitekt Sverre Fehn.

Fotomuseet ligger i samme bygg som Marinemuseet, i Kulturverftet på Karljohansvern. Hva med å bruke det flotte turområdet og avslutte turen med et besøk på museet?

Panikkdagen, 10. April 1940 (Foto: Rigmor Dahl (gift Delphin 1945)) Tilhører Oslo Museum

Siste torsdag i måneden kl 12

Oppmøte i resepsjonen

Omvisningen er inkludert i inngangen