Path arrow Utforsk museet Path arrow Kalender Path arrow Åpning utendørs utstilling: Mitt fristed

Åpning utendørs utstilling: Mitt fristed

Fabelorkesteret. Foto: Maiken, Gina, Kathinka og Jonatan

Det var en gang en gruppe ungdommer som var lei av hverdagen. Coronaviruset var de alle lei av så de bestemte seg for å gjøre noe kreativt. De var lei av den depressive, kjedelige hverdagen preget av kjedelige skoledager, og en pandemi som ikke kommer til å forsvinne med det første. De ville finne på noe kreativt for å nyte livet litt mer, og føle seg frie. Derfor kledde de seg ut som eventyrfigurer og andre karakterer innen norsk folkehistorie. Etter det tok de med seg instrumenter, og vandret inn i skogen og spilte.

Hvordan ser ungdommenes fristeder ut midt i en pandemi?

Preus museum samarbeider med Horten vgs om en utendørs utstilling som åpner 16. juni og som er en del av Fotografiets dag 28. august

Hva kan være et fristed? Hvilke fristeder finnes fortsatt, og hvilke har forandret seg under pandemien? Medieelever ved Horten videregående har fått oppgaven å samarbeide om å iscenesette sine fristeder. De har hatt workshop på Preus museum, og jobber videre med oppgaven på skolen. Utstillingen med ungdommenes fristeder åpner på plenen utenfor Preus museum 16. juni. 

Vi strømmer direkte fra åpningen!