Kalender - Arkiv

Seminarer / Workshops
Arrangementer
Utstillingsåpninger
Alle

Sofavisning: Portrett av vår tid

Torsdager kl 12 arrangerer vi sofavisninger Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne gangen får du et innblikk i utstillingen "Portrett av vår tid"

Fotofilosofi i sofakroken

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums aktuelle utstilling. I en tid som for mange kanskje oppleves som tung og hvor de fysiske møtene reduseres, ønsker vi på Preus museum å invitere inn til et digitalt og hyggelig møte for å undres og samtale i fellesskap med utgangspunkt i fotografi.

Foredrag med Morten Krogvold

Vi er glade for å kunne tilby foredraget "En endeløs øvelse i uvisshet" med Morten Krogvold! Krogvold er en sterk og tydelig profil innen norsk fotografi. Han har hatt stor betydning, ikke bare som fotograf, men også som formidler og lærer som har påvirket flere generasjoner norske fotografer. 

NB: Vi har to foredrag i stor sal med 50 plasser, kl 12 og kl 14.

Strømmeforedrag med Morten Krogvold

For dem som ikke får plass pga begrenset kapasitet, eller ikke ønsker å være fysisk til stede, setter vi opp strømming av foredraget "En endeløs øvelse i uvisshet" med Morten Krogvold.

Utstillingsåpning

Velkommen til åpning av to nye utstillinger: 

Morten Krogvold - Portretter

Portrett av vår tid

Stengt museum

Preus museum holder stengt fram til 24. oktober for å bygge opp nye utstillinger!

Høstferie på fotomuseet

Høst er museumstid!
Velkommen inn til høstferie på Preus museum med egne barneaktiviteter i uke 41.
Vi holder åpent i den faste utstillingen En fotohistorie, og to utendørs utstillinger.

Gratis utendørs omvisning

I høstferien byr vi på gratis omvisning i våre to utendørs utstillinger onsdag - søndag kl 13

Finissage

Vi tar farvel med utstillingene Verden i 3D og Edward S. Curtis - Mannen, myten og legenden - med konsert!

Landskonferanse foto 2020

På årets landskonferanse vil vi fokusere på dagsaktuelle utfordringer når det gjelder presentasjon og formidling av historisk fotomateriale i ABM-institusjonene. 

 

Fotofilosofi i sofakroken

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling. På grunn av Covid-19, gjennomføres samtalen på delte skjermer, via Zoom. 

Avlyst: Fotografiets dag 2020

Fotografiets dag 2020 er avlyst pga Covid-19. 

Men det arrangeres en erstatning høsten 2020!

Fotoworkshop hjemmefra for 60+/ infomøte på Zoom

I høst startet vi opp et formidlings-tilbud som heter 60+ og vi hadde noen veldig gode møter før vi måtte stenge museet i mars grunnet Covid-19. Vi har som alle andre vært nødt til å tenke ut nye måter å nå vårt publikum på og nå ønsker vi å høre om du over 60 kunne tenke deg å være med på et prosjekt som vi jobber med? Den 14.mai 13: 30 kan du delta på et Zoom møte hvor vi informerer om prosjektet og hvor mye tid det innebærer.

Kamerakuren (strømmes direkte)

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. I fotografi er selve øyeblikket materialet vårt. Kan vi fotografere oss til bedre livsmestring? Ja, sier fotograf, lege og forfatter Torkil Færø. NB: Foredraget strømmes direkte på Facebook!

NB! Utsatt! Workshop

Workshop i identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer

[Workshopen er utsatt til høsten 2020 - vi kommer tilbake med dato]

Barnas fotodag

Velkommen til Barnas egen fotodag som har flyttet ut på nett! Perfekt for deg som syns det er gøy med foto (og er under 16 år)

Fotofilosofi i sofakroken

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling. På grunn av Covid-19, gjennomføres samtalen på delte skjermer, vi Zoom. 

Samtalen er allerede fulltegnet

Sofavisning: Curtis og den lange reisen

Mens museet er stengt pga Covid-19, arrangerer vi sofavisninger hver tirsdag og torsdag kl 12. Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne torsdagen er det Hege Oulie som gir en titt inn i utstillingen Edward S. Curtis.

Sofavisning: Verden i 3D

Mens museet er stengt pga Covid-19, arrangerer vi sofavisninger hver tirsdag og torsdag kl 12. Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne tirsdagen er det Hanne-Holm Johnsen som gir en titt inn i utstillingen Verden i 3D.

Avlyst: Dykk i bibliotekets skattkiste

Ta på deg imaginære dykkebriller og ta et stup ned i de høyst reelle skattene som befinner seg i Preus museums bibliotek.