Kalender - Arkiv

Seminarer / Workshops
Arrangementer
Utstillingsåpninger
Alle

Utstillingsåpning TID STED ROM

Vi ønsker velkommen til utstillingsåpning av utstillingen TID STED ROM

Sofavisning: Krogvold + Cameron

Morten Krogvold er en av Norges mest kjente og anerkjente portrettfotografer. Han har mange inspirasjonskilder, en av dem er Julia Margaret Cameron (1815-1879). Hun var en britisk fotograf, og en av de første som ble etablert som fotografisk kunstner. I denne sofavisningen møter han Cameron gjennom originaler som finnes i Preus museums samling. 

Fotofilosofi i sofakroken

Velkommen til en eksistensiell samtale med utgangspunkt i bilder fra Preus museums utstillinger og samlinger!

Sofavisning: Verena Winkelmann

Verena Winkelmanns prosjekt "Fathers" utforsker forholdet mellom far og barn under pappapermisjonen.

Sofavisning: Stian Andersen

Han er en av Norges aller største musikkfotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på ulike oppdrag for norske og internasjonale oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm, dokumentarfotografi og dokumentarfilm.

Vinterferieaktiviteter for familien

Velkommen til vinterferieaktiviteter for barn i vinterferiens ukedager

Sofavisning: Samleren Leif Preus (med spesiell gjest)

Savner du Leif Preus og det gamle Preus fotomuseum? Eller lurer du tvert imot på hvorfor det nasjonale fotomuseet heter Preus museum? Hvordan kan det ha seg at en av verdens største og mest verdifulle fotosamlinger befinner seg i Horten?

Fotofilosofi i sofakroken

Velkommen til en eksistensiell samtale med utgangspunkt i bilder fra Preus museums utstillinger og samlinger!

Sofavisning: Tidsskrift i biblioteket

Velkommen til Sofavisning hvor vi ser på tidsskrift i biblioteket! 

UTSATT: Sofavisning: Krogvold + Cameron

UTSATT PGA STENGT MUSEUM. NY DATO KOMMER Morten Krogvold er en av Norges mest kjente og anerkjente portrettfotografer. Han har mange inspirasjonskilder, en av dem er Julia Margaret Cameron (1815-1879). Hun var en britisk fotograf, og en av de første som ble etablert som fotografisk kunstner. I denne sofavisningen møter han Cameron gjennom originaler som finnes i Preus museums samling. 

Sofavisning: Samleren Leif Preus

Preus museums grunnlegger Leif Preus (1928-2013) var en entusiastisk samler og formidler av fotohistorie, i tillegg til å være fotograf, gründer og arbeidsgiver. Kurator Hege Oulie tar oss med bak kulissene og inn i arkivet for å lete etter sporene etter Leif Preus. Bak kamera: Ingri Østerholt.

Sofavisning: Samleren Leif Preus og skuffen med det rare i

Vi tar utgangspunkt i skuffen med det rare i, og snakker om gründeren, industrimannen, fotografen, samleren, formidleren av fotohistorie og grunnleggeren av det nasjonale fotomuseet: Leif Preus.

Sofavisning: Agnete Brun

Torsdager kl 12 arrangerer vi sofavisninger. Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne gangen får du møte Agnete Brun, som er en del av utstillingen "Portrett av vår tid"

Bygg Pepperkakebyen 2020

Bli med på å lage årets pepperkakeby på Preus museum!

På årets Jul på museet åpner vi en velduftende og sprø utstilling av lekre Hans-og-Grete-hus inne i Preus museums lokaler.
Huset kan være klassisk og enkelt, eller et arkitektonisk mesterverk - byen har plass til alle slag!

Jul på Preus museum

Det er viktig med lyspunkter i mørketida! Preus museum inviterer til juleverksted, pepperkakeby, eventyrstund og innekos, innenfor smittevernreglene selvsagt. Barn ønskes spesielt velkommen!
Lørdag og søndag 11-16, gratis inngang. 

Sofavisning: Kåre Kivijärvi

Velkommen til sofavisning der Kristin Aasbø, som er fotohistoriker og arkivar ved Preus museum, forteller om evig aktuelle Kåre Kivijärvis kunstnerskap.

Sofavisning: Portrett av vår tid

Torsdager kl 12 arrangerer vi sofavisninger Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne gangen får du et innblikk i utstillingen "Portrett av vår tid"

Fotofilosofi i sofakroken

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums aktuelle utstilling. I en tid som for mange kanskje oppleves som tung og hvor de fysiske møtene reduseres, ønsker vi på Preus museum å invitere inn til et digitalt og hyggelig møte for å undres og samtale i fellesskap med utgangspunkt i fotografi.

Foredrag med Morten Krogvold

Vi er glade for å kunne tilby foredraget "En endeløs øvelse i uvisshet" med Morten Krogvold! Krogvold er en sterk og tydelig profil innen norsk fotografi. Han har hatt stor betydning, ikke bare som fotograf, men også som formidler og lærer som har påvirket flere generasjoner norske fotografer. 

NB: Vi har to foredrag i stor sal med 50 plasser, kl 12 og kl 14.

Strømmeforedrag med Morten Krogvold

For dem som ikke får plass pga begrenset kapasitet, eller ikke ønsker å være fysisk til stede, setter vi opp strømming av foredraget "En endeløs øvelse i uvisshet" med Morten Krogvold.