Kalender - Arkiv

Seminarer / Workshops
Arrangementer
Utstillingsåpninger
Alle

Fotofilosofi i sofakroken

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling. På grunn av Covid-19, gjennomføres samtalen på delte skjermer, via Zoom. 

Avlyst: Fotografiets dag 2020

Fotografiets dag 2020 er avlyst pga Covid-19. 

Men det arrangeres en erstatning høsten 2020!

Fotoworkshop hjemmefra for 60+/ infomøte på Zoom

I høst startet vi opp et formidlings-tilbud som heter 60+ og vi hadde noen veldig gode møter før vi måtte stenge museet i mars grunnet Covid-19. Vi har som alle andre vært nødt til å tenke ut nye måter å nå vårt publikum på og nå ønsker vi å høre om du over 60 kunne tenke deg å være med på et prosjekt som vi jobber med? Den 14.mai 13: 30 kan du delta på et Zoom møte hvor vi informerer om prosjektet og hvor mye tid det innebærer.

Kamerakuren (strømmes direkte)

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. I fotografi er selve øyeblikket materialet vårt. Kan vi fotografere oss til bedre livsmestring? Ja, sier fotograf, lege og forfatter Torkil Færø. NB: Foredraget strømmes direkte på Facebook!

NB! Utsatt! Workshop

Workshop i identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer

[Workshopen er utsatt til høsten 2020 - vi kommer tilbake med dato]

Barnas fotodag

Velkommen til Barnas egen fotodag som har flyttet ut på nett! Perfekt for deg som syns det er gøy med foto (og er under 16 år)

Fotofilosofi i sofakroken

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling. På grunn av Covid-19, gjennomføres samtalen på delte skjermer, vi Zoom. 

Samtalen er allerede fulltegnet

Sofavisning: Curtis og den lange reisen

Mens museet er stengt pga Covid-19, arrangerer vi sofavisninger hver tirsdag og torsdag kl 12. Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne torsdagen er det Hege Oulie som gir en titt inn i utstillingen Edward S. Curtis.

Sofavisning: Verden i 3D

Mens museet er stengt pga Covid-19, arrangerer vi sofavisninger hver tirsdag og torsdag kl 12. Du sitter i sofaen, museet kommer til deg! Denne tirsdagen er det Hanne-Holm Johnsen som gir en titt inn i utstillingen Verden i 3D.

Avlyst: Dykk i bibliotekets skattkiste

Ta på deg imaginære dykkebriller og ta et stup ned i de høyst reelle skattene som befinner seg i Preus museums bibliotek.

Avlyst: 60+ fototreff mars

Siste torsdag hver måned inviterer vi til foredrag eller omvisning med påfølgende kaffeslabberas for deg over seksti. I mars får du høre om utstillingen "Krigstid" og det å oppdage glemte, kvinnelige fotografer!

Avlyst: Mørkeromskurs

Mørkeromskurs på Preus museum! Introkurs for ferskinger og for de som savner mørkerommet.

AVLYST: Fotofilosofi

NB På grunn av sykdom er dette arrangementet avlyst. Vi kommer tilbake med ny dato!

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling

60+ fototreff februar

Siste torsdag hver måned inviterer vi til foredrag eller omvisning med påfølgende kaffeslabberas for deg over seksti. I februar forteller direktør Ingrid Nilsson om sitt første møte med fotoboken!

Filosofisk samtale på Bergen bibliotek

Hvilken betydning har filosofiske samtaler i kriminalomsorgen?

Vinterferieaktiviteter for familien

Velkommen til vinterferieaktiviteter for barn i vinterferiens ukedager

60+ fototreff

Siste torsdag hver måned inviterer Preus museum til omvisning i museets utstillinger med påfølgende kaffeslabberas for deg over seksti.

Julemarked

Mens det årlige julemarkedet arrangeres på Karljohansvern, har Preus museum tradisjonen tro flere hyggelige juleaktiviteter på museet. Barn ønskes spesielt velkommen!

Bygg Pepperkakebyen 2019

Bli med på å lage årets pepperkakeby på Preus museum!

På Julemarkedet åpner vi en velduftende og sprø utstilling av lekre Hans-og-Grete-hus inne i Preus museums lokaler.
Huset kan være klassisk og enkelt, eller et arkitektonisk mesterverk - byen har plass til alle slag!

Det norske biblioteket

Kveldens foredragsholder Jo Straube har fotografert små og store folkebibliotek, portrettert bibliotekbrukere og bibliotekarer, bygninger og innemiljø med kjærlighet, humor og alvor. Arrangementet er en del av Litteraturuka, torsdag 7.11 kl 19.00