Kalender

Fotofilosofi

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling

Mørkeromskurs

Mørkeromskurs på Preus museum! Introkurs for ferskinger og for de som savner mørkerommet.

60+ fototreff mars

Siste torsdag hver måned inviterer vi til foredrag eller omvisning med påfølgende kaffeslabberas for deg over seksti. I mars får du høre om utstillingen "Krigstid" og det å oppdage glemte, kvinnelige fotografer!

Dykk i bibliotekets skattkiste

Ta på deg imaginære dykkebriller og ta et stup ned i de høyst reelle skattene som befinner seg i Preus museums bibliotek.

Fotofilosofi

Eksistensielle samtaler med utgangspunkt i bilder fra Preus museums samling

Barnas fotodag

Velkommen til Barnas egen fotodag! Perfekt for deg som syns det er gøy med foto (og er under 16 år)

Fototreff 60+ april

Siste torsdag hver måned inviterer vi til foredrag eller omvisning med påfølgende kaffeslabberas for deg over seksti. I april får du høre om det banebrytende prosjektet TID STED ROM der innsatte ved norske fengsler gjennom bilder og tekstfragmenter gir oss et bilde av hvordan det er å være et menneske som lever i frihetsberøvelse.

Workshop

Workshop i identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer

Kamerakuren

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. I fotografi er selve øyeblikket materialet vårt. Kan vi fotografere oss til bedre livsmestring? Ja, sier fotograf, lege og forfatter Torkil Færø.

Fotografiets dag 2020

Velkommen til en festdag for fotografi! Vi flytter feiringen til forsommeren, og serverer som alltid spennende foredrag, utstillinger og aktiviteter.