Path arrow Utforsk museet Path arrow Bibliotek Path arrow Filmserie: Bok fra biblioteket

Filmserie: Bok fra biblioteket

Filmserie: Bok fra biblioteket

Preus museums bibliotek (foto: Andreas Harvik)

I serien Bok fra biblioteket er et utvalg fotografer bedt om å anbefale sine favoritter fra Preus museums bibliotek som har vært viktig for dem. 

I filmene vil du møte Stig Marlon Weston som snakker om hvor inspirerende det er å se andres arbeid der mye er likt det han selv jobber med, men samtidig så annerledes.

 

Eller komme på besøk i Dag Alvengs studio og høre han fortelle om å finne sin egen stemme som kunstner, hvilken bok som gjorde inntrykk på da han studerte i England og en personlig hilsen skrevet til Alveng av en av de store klassikerne i fotobokens historie.

Du får et underholdende, humoristisk og seriøst møte med Lill-Ann Chepstow Lusty som tar oss med på rundtur på inn til kontoret til den verdensberømte kuratoren Ellen Christiansen og forteller om sine bøker, blant annet den siste som handler om hennes dødssyke mor.

I tillegg vil du få en rekke filmer med Preus museums tidligere direktør Ingrid Nilsson (nå spesialrådgiver) om fotobøker som har vært viktig for henne og en liten film fra museets bibliotekar Maja Holst Svendsen som forteller om en av hennes favorittbøker som gjorde inntrykk da hun var barn.

Det vil si et potpurri av filmer, med fellesnevneren bilder i bokform.

God fornøyelse!

(buker du nettleseren Google Chrome, vil ikke filmene komme opp med forhåndsvisning. Klikk deg i så fall inn på knappen under)

Se alle filmene her