The Artist Is Online

Liu Silin, Diana Spencer & Celine Liu, 2014. Fotogalleri Vasli Souza

Fotogalleri Vasli Souza fra Malmö viser under Fotografiets Dager utstillingen The Artist Is Online av den kinesiske kunstneren Liu Silin. Utstillingen er en del av Preus museums satsing på å vise frem det Nordiske fotografiet under årets arrangement. Fotogalleri Vasli Souza er et av fire idealistiske initiativ for fotografi i Norden som har blitt invitert til å vise en utstilling under Fotografiets Dager i år og de andre er Galleri Image, Photographic Centre Peri og Uncertain States Scandinavia.

Liu Silin’s soloutstilling The Artist Is Online er en refleksjon over samfunnsproblemene i den moderne æra som dekker emner fra personlige sosiale nettverk til internasjonale politiske hendelser. Kunstnerens arbeid avslører det grunnleggende paradokset av bildet som et "ekte medium". Hun tar i bruk performance som scenekonstruksjoner, repetisjoner og rollebytte for å slette grensene mellom fakta og fiksjon, det daglige og selskapelige, privat og offentlig. I både kunstnerens fotografering og populære online-tilstedeværelse, overfører hun sitt eget bilde til andre fotografier som et overføringsmedium for å markere den usikre skjebnen til bilder i det offentlige rom under internet-æraen. Verkene som vises under Fotografiets dager hos Preus er et komprimert utvalg av fotografiene som ble vist under den opprinnelige utstillingen hos Fotogalleri Vasli Souza mai/Juni 2018.

©Liu Silin, Grace Kelly & Celine Liu, 2014. Fotogalleri Vasli Souza

Vasli Souza er et privateid galleri med en internasjonal tilnærming, påvirket av bakgrunnen til Marcio Souza fra Brasil og Rasmus Vasli fra Norge, som begge studerte kunstfotografi ved University of the Arts London. Galleriet ligger i kjelleren til en gammel hattefabrikk ved Gustav Adolfs Torg, i sentrum av Malmö. De streber etter å vise det beste av ny, samtidsfotografi og fremmer en flerkulturell filosofi gjennom diffusjon av kunstnere fra ulike deler av verden. Siden åpningen i 2013 har navn på utstilte kunstnere blant annet inkludert: Ren Hang (CH), Zanele Muholi (ZA), Sami Parkkinen (FI), Pixy Liao (CH), Silin Liu (CH), Lissa Rivera (USA) og Nelli Palomäki (FI).

www.vaslisouza.com

Liu Silin født 1990 bor og arbeider i Beijing. Silins prosjekt I’m everywhere vant “Discovery Award” under Jimei - Arles International Photography i 2016 som er hovedprisen under festivalen. Hun har også vært med i utstillingen og boken reGeneration3 arrangert av Musée de l‘Elysé i Sveits som viser frem det de mener er det aller mest spennende innenfor nytt fotografi.

 

©Liu Silin-Pablo Picasso & Celine Liu, 2015.

©Liu Silin, From The Series Appme, 2014-2016