Cyan folio presenterer Isabel Sancho

Quote

Hvordan vet vi egentlig at vi er her?
Hvor er vi når vi ikke er her? Hva er det som er sant rundt vår egen eksistens?

Vinteren 2018 ble portfoliovisningen og utstillingen CYAN folio holdt for første gang. 30 fotografer ble etter søknad invitert til å stille ut utdrag fra sine pågående prosjekter og delta på en større portfoliovisning. Utstillingen ble juryert av både reviewerene og publikum. Isabel Sancho vant Publikumsprisen og ble premiert med en utstilling produsert av CEWE/Japanphoto pro, som vises både hos CYAN:salong og under Fotografiets dager i en egen container. 

 

Hvor er du nå Bjørn Eirik?

Prosjektet Isabel Sancho viser på Fotografiets dager er serien ”Hvor er du nå Bjørn Eirik?” som ble inspirert av sjokket og sorgen hun opplevde da onkelen hennes fikk et hjerteattakk, havnet i koma og døde 10 dager senere.
Da hun var på besøk på sykehuset lurte hun veldig på om hvor han var når han var i koma. Om han kunne høre henne, eller om han kunne ha noen drømmer eller tanker.
Legen på sykehuset fortalte at pasienter som har våknet fra koma ofte forteller at de følte at de var på reise.

"Noen dager etter hadde jeg en drøm om Bjørn Eirik. I drømmen møter jeg han når han er ung, slik jeg husker han når han var barn. Senere i drømmen ser jeg han i et øde og forblåst landskap, han bærer på en koffert, han er blitt gammel. Jeg roper til han, men han er forvirret og han husker ikke lenger hvem jeg er."

© Isabel Sancho, The autumn

Denne serien handler om eksistens.

Hvordan vet vi egentlig at vi er her?
Hvor er vi når vi ikke er her? Hva er det som er sant rundt vår egen eksistens?
Kan det hende at det finnes en parallell verden hvor vi også eksisterer i en annen form, eller som et annet menneske?
Serien ønsker å stille spørsmål til hvorfor vi er her og hvorfor vi er sånn vi er, samtidig som den forsøker å være et portrett av et menneske.

CYAN studio er et fotokollektiv i Oslo. Med både kontorplasser, studio og analogt mørkerom for frilansere tilbyr de billige arbeidslokaler til fotografer på alle nivåer. I tillegg arrangerer de utstillingseriene CYAN :galleri og :salong der de viser fotobasert kunst med et variert uttrykk. 

Isabel Sancho bor i Oslo sammen med mann og to barn. 
Hennes utdannelse er to år teknisk fagskole i video og mørkeromsteknikk, i tillegg til svennebrevet i fotografi. 
Isabel Sancho jobber i dag som frilansfotograf innen reklame, produkt og mote. 
Hennes kunstneriske arbeid er iscenesatt og konseptuelt og i flere av seriene jobber hun med collager av printede bilder som hun benytter under opptak. 
Seriene utspiller seg fra dypt personlige prosjekter til prosjekter med et politisk budskap.

© Isabel Sancho, The music nights