Foredrag: Stian Andersen - Møte med artistene

Stian on stage with Ryxp

Stian Andersen er en av Norges mest anerkjente musikkfotografer. I foredraget forteller Stian hvordan det er å fotografere artister som Prince, Iggy Pop, Daft Punk og Michael Jackson.

Han forteller om den kreative prosessen fra idé til albumcover, hvordan det er å reise på verdensturné med artister som a-ha og Røyksopp og gir tips om hvordan slår seg fram i et beintøft yrke. 

Stian Andersen er en av Norges aller største musikkfotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på ulike oppdrag for norske og internasjonale oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm, dokumentarfotografi og dokumentarfilm.

Bildene hans har blitt publisert i en rekke publikasjoner rundt i verden som Der Spiegel, Sunday Times, The New Yorker, Stern, Rolling Stone Magazine, The Guardian og Time Magazine. I tillegg har han gitt ut en rekke bøker, blant annet de de prisvinnende fotobøkene "A-ha Photographs 1994 - 2010" og "Turboneger Fotografier 1993-2009". Bildene hans er stilt ut på gallerier i hele Norge, samt i London og Stockholm. Stian Andersen har laget mer enn 50 platecovere for artister som Highasakite, Susanne Sundfør og DumDum Boys. 

© Stian Andersen, a-ha

Det er ikke tvil om at Andersen er en pioner hva gjelder utviklingen av det norske rockefotografiet fra 1990-tallet og fremover. Han behersker det grove og kornete sort/hvitt konsertuttrykket like godt som de fargesterke og glossy bandportrettene.”
- Cecilie Tyri Holt, kunsthistoriker og journalist

 

Stian Andersens bilder kan du se i en egen containerutstilling på Fotografiets dager

 

Fotografiets dager

Stian Andersens foredrag "Møte med artistene" får du i Artilleriverkstedet 

Søndag 19. august kl 14