Boksamtale mellom May-Irene Aasen og Terje Thorsen

Quote

Jeg innså at for meg ligger gleden i å SE på bilder heller enn i å ta dem.

- Terje Thorsen

Lørdag inviterer vi til boksamtale mellom Terje Thorsen og May-Irene Aasen. Thorsen har jobbet på den smått legendariske Tronsmo Bokhandel i Oslo i flere tiår, der han har bygd opp fotoavdelingen. Sammen med May-Irene tar han oss med inn i fotobokas verden.

Terje Thorsen (f. 1965) er en norsk forfatter og bokhandler fra Lillehammer. Terje Thorsen (f. 1965) debuterte i 2009 med diktsamlingen Dikt fra ei nonne, som sammen med Samtaler med en sauebonde og Lensmann fra ni til fem utgjør dikttrilogien LHMR. Thorsen er både kritiker og forfatter. 

Selv forteller han om sitt forhold til fotografi: 

"Fikk Instamatic i ung alder. Fotograferte mye og kritikkløst. Begynte å gå på møter i Lillehammer Kameraklubb, kjøpte ordentlig kamera, fikk frilansjobb i lokalavisa, ble en elendig sportsfotograf men lærte det grunnleggende om fremkalling og kopiering, Fatter'n bygde mørkerom i kjelleren hjemme. Flytta til Oslo, ble utsatt for Danny Lyon Tom Martinsen Robert Frank og SLUTTA sjølsagt å fotografere. Innså at for meg ligger gleden i å SE på bilder heller enn i å ta dem. Bygde opp bra fotoavdeling på Tronsmo og kunne dermed se på bra bilder HVER dag."

Thorsen samtaler med festivalutstiller May-Irene om fotoboka, og selvfølgelig om boka og prosjektet "Gutta" 

Foredragene (og denne boksamtalen) holdes i Artilleriverkstedet

Boksamtalen finner sted lørdag 18. august kl 14. 

Terje Thorsen