Autentisk portrettstudio fra 1800-tallet

Gruppeportrett av El Laboratorio

Under Fotografiets dager kan du oppleve en portrettseanse slik det var på 1800 tallet, og se den fascinerende prosessen i det portable mørkerommet! Ta med deg hele familien, eller få et eksklusivt portrett av bare deg selv. Garantert unikt, i ordets rette forstand. 

EL LABORATORIO er et historisk fotostudio drevet av Hedvig Biong og Pablo Castilla. De holder vanligvis til i Spania, men kommer til Fotografiets dager for å tilby portretter utført med den våtplate kolodium, en av pionerteknikkene fra 1800 tallet. Våtplatefotografiet var den mest populære teknikken for portrettfotografering fra 1851-1880, og gjorde portrettet tilgjengelig for vanlige folk. Å gå til fotografen var en høytidelig og unik hendelse, hvor det kanskje var noe man kun gjorde en gang i løpet av livet. Folk tok på seg sine vakreste drakter, og stilte seg opp foran kameraet.

Teknikkene som ble benyttet var ferrotypier; fotografi på en metalplate og ambrotyper; fotografi på klart glass. Fotografiet ble fremkalt på stedet, og krevde et portabelt mørkerom i umiddelbar nærhet. Fotoatelieret var stedet hvor magien tok plass, og bestod av et studio med takvinduer mot nord og et mørkerom hvor fotografiene ble forberedt og fremkalt.

Lørdag og søndag på Fotografiets dager tilbyr Hedvig og Pablo portrettseanse i et utendørs studio på Karljohansvern. 

PRISER

FERROTYPI liten (10x12 cm)

690,-

FERROTYPI stor (13x18 cm)

990,-