Filosofisk fotoprat

Quote

Kjenn deg selv

«Kjenn deg selv» står det skrevet på orakeltempelet i Delfi, og på seg selv kjenner man andre blir det sagt. Hvordan forstår vi verden, oss selv og de andre gjennom bildene vi ser? Kom innom for en kort enkeltsamtale med filosofisk praktiker Maja Holst Svendsen om dine tanker i forhold til fotografiet. 

Temaet for fotografiets dager er i år det humanistiske bildet. Livene våre dreier seg rundt oss og menneskene i livene våre og vi blir til i møte med den andre. Kan bilder av enkeltmennesker si oss noe universelt om hva det vil si å være menneske?

Humanismen hegner om menneskets verdi i seg selv. I fotografiet kan vi møte mennesker som ved første blikk virker fremmed og kanskje til og med skremmende. Hvordan vises menneskets verdighet i fotografiet? I en filosofisk samtale har du mulighet til å reflektere, tenke kritisk og analysere livsnære temaer sammen med en filosof. La deg inspirere av festivalens tema og drop innom for en for en kort prat med filosofisk praktiker Maja Holst Svendsen. Det meste kan snakkes om i en filosofisk samtale, så hvis du ivrer etter å dele tankene dine om drømmer, fremtid, valg eller hvorfor du synes det er gøy å samle på togbilletter så er du hjertelig velkommen!

Velkommen til 10-15 min. samtale både lørdag og søndag mellom kl. 13.00-14.00 og 15:00-16:00

Preus museums filosof Maja Holst Svendsen

 

Nysgjerrig på filosofisk praksis? Les mer: 

Om filosof Maja Holst Svendsen

Norsk selskap for filososfisk praksis

 

Tilbake til Fotografiets dag

Fotografiets dager feires 19. - 20. august 2017 kl 10:00-17:00 og 11:00-17:00!
Lørdag 19. august er området åpent til kl 02:00

Inngang inkl. Horten Mat & Ølfestival: 100 pr. dag/barn gratis
Alle aktivitetene på Fotografiets dag er gratis 

Portrett av den franske kjemikeren Michel Eugène Chevreul i diskusjon med Félix Nadar. Tatt i anledning Chevreuls 100 årsdag, brukt i det som ble verdens første foto-intervju. Foto: Paul Nadar 1886,