Juryert utstilling

© Knut Egil Wang, Standstill, 2020 (gjengitt med fotografens tillatelse)

Preus museum og Fotografiets dag er glade for å invitere til vår fjortende innsendelse til den juryerte utstillingen! Du er invitert til å sende inn arbeidet ditt i festivalens tema i 2021: Dokumentasjon av samtiden.

Det siste året har vært utfordrende over hele kloden på grunn av den globale pandemien. Vi som lever i dag har aldri opplevd en felles utfordring av denne typen, selv om den kan se veldig annerledes ut i forskjellige deler av verden.

Vi utfordrer med dette fotografer, amatører og kunstnere i alle aldre til å dele med oss ​​ideene du forbinder med temaet vårt. Hvordan har denne tiden opplevdes? Kan du tolke opplevelsen din og følelsene dine i bilder? Er historien din veldig personlig, eller vil du fortelle en historie som er mer universell?

En ekspertjury tar sikte på å velge ut 50 fotografers bidrag som skal stilles ut på Fotografiets dag – Corona edition 28. august. Juryen kan fritt velge bildene som skal vises.

 

Premier

Utvalgte kunstnere / fotografer vil bli invitert til å stille ut på Fotografiets dag Corona edition 28. august.

Juryen vil også velge ut tre vinnere som vil motta en egen pris i dette helt spesielle året:

 

1. premie:

 • NOK 5 000,-
 • Innlemmelse i Preus museums samling (Preus museum velger alle eller noen av bildene som er utstilt)
 • Gavekort med en verdi på NOK 4 000,- fra foto.no

 

2. premie:

 • NOK 3 000,-
 • Innlemmelse i Preus museums samling (Preus museum velger alle eller noen av bildene som er utstilt)
 • Gavekort med en verdi på NOK 2 500,- fra foto.no

 

3. premie:

 • 1500 kroner
 • Innlemmelse i Preus museums samling (Preus museum velger alle eller noen av bildene som er utstilt)
 • Gavekort med en verdi på NOK 1 000,- fra foto.no

 

Ekstrapremier: 

 • Gavekort med en verdi på NOK 500,- fra foto.no 

Vinnerne vil bli kunngjort på Fotografiets dag.

 

Hvordan sende inn bilder?

Bruk denne lenken. All informasjon på innsendingssiden er på engelsk, men du kan lese den samme informasjonen på norsk her på denne siden. Du kan også skrive informasjon, prosjektbeskrivelse etc på norsk. Jurymedlemmene er norske.

Du kan sende mellom 1-10 bilder. Send inn bilder som beskriver din oppfatning av dette året, og situasjonen vi lever i. NB - når du har sendt inn, kan du ikke endre på noe. Opplastningen er endelig. 

På Fotografiets dag skal fotografene selv komme til Horten og montere bildene sine på veggene til den juryerte utstillingen. Veggene måler hver 120x150 cm, og hver fotograf monterer sine bilder innenfor dette området. Bildene skal monteres uinnrammet, med blu-tack eller nåler/stifter. Fotografene vil være til stede på dagtid og samhandle med publikum.

Hvis fotografen er forhindret fra å være til stede på Fotografiets dag, kan bildene sendes med post god tid i forveien, og staben på Preus museum vil ta seg av monteringen.

I løpet av arrangementet vil det holdes en premieutdeling, hvor vinnerne vil bli kunngjort. Arrangementet vil også bli strømmet direkte.

 

Hva er kriteriene for å bli valgt ut?

Bildene er valgt av en ekspertjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen kan fritt velge bildene som skal vises. Juryen vil dele ut de mest interessante bidragene.

 

Viktige datoer: 

 • Innsendingsfristen er 1. juni kl 23:59
 • Listen over de som er tatt ut til utstillingen blir offentliggjort 23. juni
 • Vinnerne blir annonsert 28. august (på Fotografiets dag)

Hvis du har problemer eller spørsmål, sjekk om du finner svar i vår FAQ. Der finner du også en e-post, om du står fast. 

Preus museum er det nasjonale fotomuseet og har vært vert for Fotografiets dag siden 2007. Fotografiets dag er en feiring av det fantastiske mediet som kom inn i verden gjennom daguerreotypiet i august 1839.

Vi tar sikte på å koble de forskjellige brukene av mediet, både amatører, kunstnere og profesjonelle. En-dags-arrangementet er fylt med utstillinger, foredrag og aktiviteter.

På grunn av pandemien må vi i år forberede oss på noen begrensninger i programmet, men vi gleder oss fortsatt veldig til å lage en feiring verdig mediet.

Send inn bilder

Juryert utstilling i Artilleriverkstedet 2019 (foto: Tommy Skaug)

18-08-2019-J000069-Pers-020826

Juryert utstilling i Artilleriverkstedet 2019 (foto: Tommy Skaug)

18-08-2019-J000069-Pers-020845