Innsending til Juryert utstilling 2020

Merk: Fotografiets dag 2020 er dessverre avlyst, det samme gjelder den juryerte utstillingen

 

 

Velkommen til å sende inn dine bilder til årets Juryerte utstilling på Fotografiets dag! Temaet er PORTRETT. 

Når du sender inn til den juryerte utstillingen, kan du enten

  • Fokusere på årets tema: Portrett.
    eller
  • Sende inn et annet, godt prosjekt som ikke relaterer seg til temaet.
Merk: 
Siden Fotografiets dag 2020 er avlyst, blir ting annerledes i år. Vi har fått en åpning i utstillingsprogrammet høsten 2020, og vil åpne en utstilling med tema portrett i denne perioden!
Flere av utstillingene, foredragene og aktivitetene som var tenkt på Fotografiets dag, vil bli avholdt på Preus museum i perioden, men strukket over tid, fra 25. oktober 2020 - 5. april  2021.

Det blir dessverre ingen juryert utstilling i år

----------------------------

Fotografiets dag er en fotofest for hele familien, med utstillinger, foredrag og aktiviteter for alle; familier, fagfolk, kunstnere og amatører. Arrangementet foregår både utendørs og innendørs, og arrangeres sammen med de norske fotografforeningene. En av attraksjonene under Fotografiets dag er den store juryerte utstillingen. 

Montering av juryert utstilling (foto:  Andreas Harvik/Preus museum)

Du inviteres til å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. Du kan delta med inntil ti bilder. Vi oppfordrer til å fokusere på årets tema "Portrett", men det er fortsatt åpent å velge motiv på fritt grunnlag. Husk også at temaet kan tolkes vidt, og at man kan tenke utenfor boksen av de tradisjonelle portrettene. Bildene bør vise en tematisk sammenheng selv om de ikke nødvendigvis er en serie. Bildene velges ut av en fagjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen står fritt til å velge de bildene som skal vises. Ansatte ved Preus museum kan ikke delta i utstillingen. 

Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Den juryerte utstillingen. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Juryert utstilling. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

 

Slik sender du inn bildene:

Registrer deg ved hjelp av den blå knappen. Brukerkontoen vil være tilgjengelig for deg helt til fristen går ut 31. august. Du kan legge til, slette og redigere bildene og bildeinformasjonen din fram til fristen. Etter 31. august vil du fortsatt kunne se bildene dine, men ikke endre noe.

Velg ut opptil 10 bilder.

Hver av de digitale bildefilene skal ha en størrelse på minimum 1MB og på maksimum 2MB og være lagret i JPEG-format. Usikker? Se her.

I feltet "Tittel" skal du skrive eget navn slik: fornavn etternavn og løpenummer (01, 02, 03...). Eksempel: ’’Gry Olsen 01”; ’’Gry Olsen 02”, osv.

Valgfritt: Last opp en prosjektbeskrivelse, max 200 ord

Valgfritt: Last opp CV

Frist for innsending av bilder er 31. august 2020.

Juryeringen foregår påfølgende uke, og du vil få svar på din deltagelse kort tid etter juryarbeidet er gjennomført. 

Fotografiets dager arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, Norske Naturfotografer, Norges Fotografforbund, Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner og Biofoto. Juryen er satt sammen av representanter fra disse. 

Innsending til Juryert utstilling 2020

Madame d'Ora, Kvinneportrett. Tilhører Preus museums samling

Her kan du registrere deg for å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. 

Har du hatt en bruker tidligere, må du likevel registrere deg på nytt. 

Hvis du støter på problemer, send en e-post så hjelper vi deg så fort vi kan.