Foredrag på Fotografiets dag

© Audun Rikardsen, Spekkhugger foran sildesnurper

Det er alltid spennende å få ny innsikt. Delta på et eller flere av foredragene vi byr på, og hør om splittfotografering, den legendariske Lee Miller, reinsdyr og filosofi.

Foredragene holdes på Barscenen i Artilleriverkstedet og i bibioteket på Preus museum.

Kl 1200 - 1300:

Audun Rikardsen - festivalutstiller

Kreativ fotografering i nabolaget: suksess- og fiaskohistorier

Artilleriverkstedet

Audun Rikardsen vil i foredraget sitt fortelle om hvordan han forsøker å jobbe kreativt over tid i sitt eget nabolag, og hvordan dette kan bidra til både bedre og nyskapende bilder ved å tørre å tenke annerledes.

Les mer om foredraget

 

Kl 1300 - 1330:

Olav Strand - Reinsdyrenes hemmelige liv

Preus museums bibliotek

Olav Strand er vant til å finne og observere villrein på avstand. Et forskningsprosjekt som tok i bruk ny teknologi lot han få hjelp fra reinsdyrene selv. Strand og kollegene i Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) har tenkt nytt: i stedet for å se etter dyrene på avstand gjennom kikkert, teleskop og kamera når været tillater det, har de gitt ni utvalgte reinsdyr et kamera og en GPS-sender rundt halsen. For første gang i verden har forskerne dermed kunnet se hva villreinen gjør og hvor den går, hver dag, hele året.

Kl 1330 - 1400:

Signe Marie Andersen - Kunstnersamtale

Artilleriverkstedet

Mange av Signe Marie Andersens bilder virker som hentet ut av en scene fra et teaterstykke eller en film. Hva er inspirasjonen for arbeidsmetoden? Både møbler, diverse odde objekter og ikke minst dyr spilt en fremtredende rolle i kunstnerens fotografiske univers. I utstillingen på Fotografiets dag er det nettopp dyrebildene som vises. Hva representerer dyrene i fotografiene? Få svarene i kunstnersamtalen mellom Signe Marie Andersen og Hege Oulie, kurator ved Preus museum.

 

Kl 1430 - 1515:

Lars Fredrik Svendsen - Å forstå dyr

Preus museums bibliotek

Når man ser en hund eller katt inn i øynene kan man noen ganger få følelsen av at det er «noen» der inne. Men går det i det hele tatt an å forstå levende vesener på deres egne premisser? Kan de være ensomme eller uærlige? Eller er det vi mennesker som forstår dyrene gjennom oss selv?

 Les mer om foredraget

 

Kl 1500 - 1600:

Antony Penrose - The Legendary Lee Miller

Artilleriverkstedet

Antony Penrose, Farleys House, Sussex, England. (Photo: Tony Tree)

Antony Penrose, Millers sønn, forteller den fantastiske historien om sin mor. Få førstehånds kjennskap til den legendariske fotografen, kunstneren, modellen, krigskorrespondenten, kokken og mennesket Lee Miller!

Les mer om foredraget

Hele dagen

Jens Gold - Analog etter analog

Laboratoriet

Jens Gold (foto: Helle K. Hagen)

Her får du en presentasjon av praktisk analog teknikk og materiale av Preus museums fotokonservator Jens Gold. Presentasjonen er en introduksjon til neste års workshop «analog etter analog». Du vil få se og prøve endel kameraer fra museets gavesamling, som det er lov å håndtere.

Les mer om presentasjonen

Foredragene er inkludert i billetten til Fotografiets dag

Inngang: 100,- (barn under 18 gratis)

18. august 1100 - 1800

Karljohansvern, Horten