Fotografiets dag 2016

Fotografiets dag 2016 arrangeres søndag 21. august 12-17. Velkommen til en festdag i fotografiets tegn!

Hvert år, nest siste søndag i august, arrangeres en festdag for fotografi på Karljohansvern i Horten. Preus museum samarbeider med de norske fotograforganisasjonene for å skape en dag som viser bredden i fotografiet. Arrangementet har gratis inngang!

Se bildene fra dagen her!

Velkommen til å oppleve utstillingene, foredragene og aktivitetene på Fotografiets dag!

Bla i programmet:

 

 

Hva er Fotografiets dag?

Fotografiets dag har som mål å skape forståelse og samhandling mellom de ulike fotomiljøene i Norge, og legge til rette for gode møter. Arrangementet er et samarbeid mellom Preus museum og flere av de store fotograforganisasjonene i Norge. 

Fotografiet er i fokus og fotografiets dag skal vise både bredden i fotografi og samtidig gi enkelte dypdykk. Både amatører og profesjonelle skal finne noe av interesse, som kan bidra til inspirasjon og ny kunnskap.

Den juryerte utstillingen i Fotogata (foto: Astrid Roberg/Preus museum)

Årets tema

Temaet for årets arrangement er Bildet som selger - Det markedsstyrte fotografiet. Hvordan speiler vi vår identitet i reklamebildene vi møter? Hvordan forholder vi oss til fotografiene rundt oss? Hvordan påvirker fotografiet oss i det daglige livet? Hvordan former det oss som konsumenter? Hvordan påvirker fotografiet hvordan vi ser på oss selv og på samtiden?

Hva kan jeg oppleve på Fotografiets dag?

Utstillinger

Festdagen inneholder en mengde fotoutstillinger, med Festivalutstilleren og Den juryerte utstillingen som de aller viktigste. Hvert år inviteres en festivalutstiller som kan belyse årets tema på en god måte. Festivalutstilleren deltar med 11 store bilder på en utendørs utstilling, i tillegg til å holde et foredrag.

Årets festivalutstiller er Sebastian Ludvigsen! Bildeuttrykket hans beskrives som en krysning mellom det konservative og det humoristiske. Ludvigsen har vært i stallen til fotografagenturet TinAgent siden 2007. Les mer om reklame-, mote- og portrettfotografen.

Sebastian Ludvigsen/Tinagent, Ine Jansen til TVNorge vårkampanje 2015.

 

Den juryerte utstillingen

er en kjempedugnad der amatører og profesjonelle sender inn sine bidrag mellom mars og mai måned. En jury går gjennom bidragene og velger ut rundt 50 fotografer som får stille ut på den store, utendørs utstillingen. På Fotografiets dag møter utstillerne opp med bildene sine, og henger dem opp på anvist plass. Utstillingen viser mange uttrykk for fotografi.

De femti utstillerne finner du her.

Utstilling: Cyanotypi/blueprints

Utstilling: Mitt Lofoten

Utstilling: Midgardsblot

 

 

Foredrag

Spennende og interessante foredragsholdere gir nye perspektiver på årets tema. Festivalutstilleren er alltid en av foredragsholderne.

I tillegg vil museets ansatte gi en titt bak kulissene med foredrag og visninger fra samlingen. 

Foredrag: Oskar Puschmann om landskapsendringer

Foredrag: Andreas Harvik om digital lagring av bilder

 

Aktiviteter for store og små

En mengde ulike aktiviteter venter deg; kurs, workshops og konkurranser, fotobar, pinhole portrettstudio, figurteater, brukthandel, piknik, musikk, mat og enda mer.

Moro med Kattas figurteater og Mer enn ti tommelvotter

Solbilder henger til tørk

Ha det moro i fotobaren

Få tatt et unikt pinholeportrett

Delta på Instawalk

 

Nytt i år: Samarbeid med Horten Mat & Ølfestival!

Hortens nye festival frister med tilfredsstillelse av alle sansene; man skal kunne smake, lage, lukte, se, lære, drikke, melke, sløye, plukke, spise og ikke minst høre god musikk. Festivalen foregår fra fredag til søndag og deler noe av området med Fotografiets dag. Som besøkende er du garantert gode smaksopplevelser sammen med spennende utstillinger og fotoaktiviteter.

 

Nysgjerrig på hva som er gjort før? Les om tidligere Fotografiets dag! Se også bildegalleriet fra 2015.

 

Samarbeidspartnere

Norges Fotografforbund

Norsk Selskap For Fotografi

Pressefotografenes Klubb

Forbundet Frie Fotografer

Norske Reklamefotografer

Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner

Norske Naturfotografer

Institusjonsfotografenes Forening

Fotografiets dag 2016

Fotografiets dag byr på mange opplevelser (foto: Andreas Harvik/Preus museum)