Foredrag med Linda Bournane Engelberth

"You can call me a gypsie if you want to"

Linda Bournane Engelberth har fulgt et forfulgt folk over tid, og dokumentert deres kamp for tilværelsen. Gjennom bildeserien «You can call me a gypsie if you want to» har Bournane Engelberth på en nær og intim måte dokumentert tilreisende rom fra to små landsbyer i Romania. I foredraget forteller hun mer om hvordan hun arbeider.

Gjennom to år fulgte hun tilreisende rom fra to små landsbyer i Romania. Hun møtte flere grupper av tiggere på gata i Oslo, og var i fem omganger med dem tilbake til Romania, hvor hun bodde hos dem. I tillegg fulgte hun dem på reisen fra Romania til Oslo. 

Bournane Engelberth var ferdig utdannet fotograf i 2003. Hun jobber for tiden med dyptpløyende dokumentarprosjekter. I løpet av de siste årene har Bournane Engelberths arbeid vunnet flere priser, inkludert Dokumentar utland i Årets bilde i 2013. Bildene hennes er vist på Nobels Fredssenter, Hallingdal Museum, Oslo museum og i Oslo rådhus. Hun har også deltatt på flere utstillinger i New York og flere utstillinger i Europa.

Fra 2011-2013 ble hun valgt til å være en del av Norwegian Journal of Photography, et program som støtter 10 uavhengige dokumentarfotografer i Norge. Hennes siste arbeid fra Latvia er nå på utstilling i Hamburg, Tyskland og ble valgt for European Photo Exhibition Award.

Linda Bournane Engelberth (født 1977) bor og arbeider i Oslo.

© Linda Bournane Engelberth

Foredraget holdes i Preus museums bibliotek (4. etasje) kl 14.00.

Linda Bournane Engelberth (foto: Tom Henning Bratlie)