Juryert utstilling

Har du lyst til å stille ut bildene dine på Fotografiets dag? Om du er amatør eller profesjonell, kunstner eller kommersiell fotograf er du velkommen til å sende inn bilder for juryering.

Fristen for innsendelse er 29. mai 2014.

Fotografiets dag er en festdag for hele familien, med utstillinger, foredrag og aktiviteter for alle; familier, fagfolk, kunstnere og amatører. Arrangementet foregår både utendørs og innendørs. Hovedattraksjonen under Fotografiets dag er den store utendørs utstillingen.

Du inviteres til å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. Du kan delta med inntil ti bilder, og motiv velges på fritt grunnlag. Bildene bør vise en tematisk sammenheng selv om de ikke nødvendigvis er en serie. Bildene velges ut av en fagjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen står fritt til å velge de bildene som skal vises. Ansatte ved Preus museum kan ikke delta i utstillingen.

Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene, noe som offentliggjøres på Fotografiets dag.

NB: På Fotografiets dag den 24. august tar fotografene selv med bildene sine og monterer dem på anvist plass. Utstillingen er utendørs og bildene skal monteres uten glass og ramme.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, Norske reklamefotografer, Pressefotografenes Klubb, Norske Naturfotografer, Norges Fotografforbund og Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner.

Juryert utstilling

Juryert utstilling. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

SLIK SENDER DU INN BILDENE:

• Registrer deg ved hjelp av den blå knappen til venstre. Du vil få tilgang til Min side. Brukerkontoen din vil være tilgjengelig for deg helt til fristen går ut 29. mai. Du kan  legge til, slette og redigere bildene og bildeinformasjonen din fram til og med 29. mai. Etter 29. mai vil du fortsatt kunne se bildene dine, men ikke endre noe.

• Velg ut opptil 10 bilder.

• Hver av de digitale bildefilene skal ha en størrelse på minimum 1MB og på maksimum 2MB og være lagret i JPEG-format. Tituler hver JPEG bildefil med eget navn (etternavn_fornavn) og nummerer dem (1, 2, 3). Eksempel: ’’olsen_gry1”; ’’olsen_gry2’’, osv.

• Valgfritt: Last opp en prosjektbeskrivelse, max 200 ord

• Valgfritt: Last opp CV

Frist for innsending av bilder er 29. mai 2014.

• OBS! For juryering mottar vi kun digitale bildefiler.