Maria Røset Bakkene

Maria Røset Bakkene

Maria Røset Bakkene, Familie, 2022. Elev ved Horten videregående skole og deltaker på fotokurset Performing for the camera med Marie og Bolette, mars 2022. Kurset ble ledet av fotograf og kunstner Paulina Tamara i samarbeid med Preus museum og linjelærer Rita Myrseth. 

Klikk på bildet for å lese mer

Familie er veldig viktig for folk som er Lhbt+. Veldig mange mister relasjonen til familien sin, i en eller annen form, når de kommer ut som skeiv. Mange som er lhbt former egne selvvalgte familier av venner, ofte som også er lhbt+, for å få tilbake denne følelsen av trygghet og å ha en familie som støtter deg samme hva. En skeiv familie kan gi deg en sterk følelse av tilhørighet. Dere blir en majoritet når dere er sammen, som kan gi deg en pause fra minoritetstress og følelsen av å være annerledes, som du kan få i resten av samfunnet.

 

Lhbt+ tenåringer er mye mer utsatt for selvmordstanker og -forsøk. The Trevor Project, som er verdens største organisasjon for selvmordsforebygging for lhbt+ tenåringer, estimerer at over 1.8 millioner lhbt+ tenåringer (13-24 år) sterkt vurderer selvmord hvert år i USA. Det er rundt 42% av alle lhbt+ tenåringer i USA. De estimerer også at en lhbt+ tenåring forsøker å ta sitt eget liv hvert 45 sekund. Alle lhbt+ tenåringer har mer enn fire ganger større sannsynlighet for å forsøke å ta sitt eget liv, enn en heterofil, cis tenåring.

 

Det å ikke ha en familie som støtter deg, øker sjansen for at en person forsøker å ta sitt eget liv drastisk. Det å ha en familie av andre lhbt+ folk kan gi deg tilbake denne støtten en person så desperat trenger for å holde seg i live. Det å kunne omgi seg med likesinnede folk som aksepterer deg og kan relatere til følelsene dine, fordi de føler på det samme, er utrolig viktig for utrolig mange.

 

Maria Røset Bakkene, 2022