Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kalender Path arrow The Instant+ Marie & Bolette + Paulina

The Instant+ Marie & Bolette + Paulina

Vil du være med på gratis fotokurs med fotokunstner Paulina Tamara?

Paulina jobber mye med temaet Performing for the camera, og med iscenesettelse, dokumentasjon og eksperimentering rundt begrepet identitet, særlig skeiv identitet. På kurset kommer du til å lære om visuell kommunikasjon, konsentrasjon, bilde- og fotokunnskap, og utvikle farge- og formsans. Gjennom en utvelgelsesprosess som du får være med på, blir bildene en del av Preus museums utstilling på fotofestivalen Oslo Negativ fram til 16. oktober!

Hvem?
Kurset har plass til 10 deltakere i alderen 15 til 25 år. 
Vi oppfordrer skeiv og ikke-binær ungdom til å søke, men workshopen er åpen for alle som ønsker å jobbe med skeiv tematikk.

Når?
Det foregår i høstferien uke 40, mellom 11—14, og med utstillingsåpning lørdag 8. oktober.

Hvor?
Det Gamle Biblioteket (Gamle Deichmanske), Oslo

Vi spanderer enkel lunsj alle dager.

Du får svar om tildelt plass i uke 39.

 

Meld deg på her

 

Les mer om Paulinas prosjekt Marie & Bolette + Paulina

Les mer om utstillingen Over regnbuen på Preus museum

 

© Paulina Tamara, Light our fire, 2022. Fotomontasje basert på originalmateriale etter Berg & Høeg. Preus museums samling

Vis utvidet bildetekst

Da Paulina Tamara fikk oppdraget om å gå inn i bildene til Marie og Bolette og gjøre en nytolkning av dem, måtte hun bokstavelig talt tenke utenfor rammen. Den fotografiske rammen kan føles streng, både konkret og i overført betydning. Hun ville både utfordre og bryte rammen, både fysisk, men også gjøre det til noe større, ved bruke den skeive rammen til sin fordel.

Som hos Marie og Bolette, blir bildene til Paulina tatt i en privat setting, i et studio. Hun får også lov til å utfordre uten å bli sett på, det skjer i trygghet, i studioet som «safe space». Hun kan til en viss grad kontrollere utfallet i etterkant, ved å velge hva som skal vises eller ikke. Hun bruker også bilder som ikke er flatterende personlig, med bakgrunn i at bildene viser til noe som er større og viktigere enn hennes eget ego.

NB: Kurset foregår i Oslo!

Uke 40, kl 11—14

Preus museum på Oslo negativ

Maria Røset Bakkene, Familie, 2022. Elev ved Horten videregående skole og deltaker på fotokurset Performing for the camera med Marie og Bolette, mars 2022. Kurset ble ledet av fotograf og kunstner Paulina Tamara i samarbeid med Preus museum og linjelærer Rita Myrseth.