Møllers metode

Bildet til venstre: Foto: Hilde Unosen, 2021.
Bildet til høyre: Mimsy Møller, Selvportrett, 1983. 

Fotografen som har tatt flere bilder enn noen annen fotograf i Dagsavisens 138-årige avishistorie, har nettopp gått av med pensjon etter å ha jobbet i avisa siden 1984. Preus museum er stolte over å kunne tilby et eksklusivt bildeforedrag der Mimsy Møller, som er en av Norges mest profilerte pressefotografer, viser bilder fra sin lange karriere; portretter, selfie-prosjektet og historiske bilder fra homoparader. 

Ikke bare har Mimsy tatt enormt mange bilder for Dagsavisen - Mimsys selvportretter med politikere, kunstnere og samfunnstopper fikk en egen vegg på utstillingen #Jeg – fra selvportrett til selfie på Preus museum i 2016, og som en av få kvinnelige pressefotografer, har karrieren hennes blitt til forskning. Mimsy er også en selvsagt del av utstillingen Over regnbuen med sitt fotografi av partnerskapsinngåelsen mellom Kim Friele og Wenche Lowzow.

 

Søndag 8. januar er siste dag for utstillingen «Over regnbuen» som er Preus museums bidrag til Skeivt kulturår. Utstillingen er forankret i stemmerettsaktivistene og fotografene Marie Høeg (1866–1949) og Bolette Bergs (1872–1944) private fotografier fra museets samling, og tar oss med fram til vår tid med andre prosjekter som viser hvordan vi fremdeles kan inspireres av de to. Kurator: Hilde Herming.

 

Velkommen!

 

Søndag 8. januar

Bildeforedraget starter kl 13 i Preus museums bibliotek.

Omvisning i utstillingen kl 1430.

Foredrag og omvisning er inkludert i inngangsbilletten.

Museet er åpent 11—16