Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kalender Path arrow Fotografis Portfoliopris // Oslo Negativ

Fotografis Portfoliopris // Oslo Negativ

© Fra serien Kjære Anna av Marte Gundersen som vant Fotografis portfoliopris 2021.

Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom den årlige konkurransen Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem gode prosjekter fra både etablerte og nye stemmer. 

En ekstern jury plukker ut årets beste portfolioer som blir presentert i Fotografi, og vinneren får også en utstilling på fotofestivalen Nordic Light. På Oslo Negativ presenterer vinnerne fra de tre siste årene sine prosjekter:

  • Emil Kjærnli  
    Kjærnli vant Fotografis Portfoliopris I 2019 med serien «Oblivion» som var en selvbiografisk dokumentasjon på et monotont og selvdestruktivt liv der fotografen reiste tilbake til hjembygda etter endt studie ved Fotofagskolen i Trondheim. Kjærnli har nylig fullført sin BA ved Kunstakademiet I Oslo og tar nå en master ved Kongelige kunsthøyskolen i Stockholm. 
  • Felix Falck-Næss 
    Falck-Næss vant Fotografis Portfoliopris i 2020 med serien «Hunting high and low» hvor han dokumenterte jakt med en personlig og nær tilnærming. Felix gikk tidligere på Bilder Nordic i Oslo og avsluttet i sommer en bachelor i fotografi på LCC i London. Felix jobber nå som assistent for Jamie Hawkesworth i tillegg å fotografere nye prosjekter. 
  • Marte Gundersen 
    Gundersen er en visuell billedkunster og fotojournalist. I 2021 vant hun Portofolioprisen med bildeserien «Kjære Anna». Prosjektet handler om å få vite at man har et dødelig kreftgen i ung alder, og hvordan hverdagen til Marte og kjæresten har vært i tiden etter operasjoner og legetimer. Marte har sin utdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og studerer for tiden fotojournalistikk ved OsloMet. Gundersen er ansatt i Avisa Oslo og jobber med egne prosjekter ved siden av studiene. 

 

Arrangementet foregår på fotofestivalen Oslo Negativ

Søndag 16. oktober kl 14:00

Sted: 

Det Gamle Biblioteket, Arne Garborgs plass 4, 0179 Oslo