Forgjengelighetens kunst

Quote

På hvilken måte kan kunst påvirke vår relasjon til dyr, klima og miljø?

Og hvilke spørsmål må vi stille oss selv for å komme videre i vår utvikling?

Kunstfotograf Christian Houge (f. 1972) vil fylle en av de seks containerne på Fotografiets dag 2019. I tråd med festivalens tema «Helt dyrisk», viser han et utvalg fotografier fra den mye omtalte serien «Residence of Impermanence».

I snart ti år har Houge jobbet med denne serien, som tar opp temaer som Houge har vært opptatt av under hele kunstnerskapet, nemlig konflikter og konsekvenser som følge av menneskers inngripen i naturen. Han ønsker å forstå vårt forhold til naturen og er opptatt av en bærekraftig fremtid, noe han bruker sin kunst for å utforske, samtidig som han fremmer dialogen om forholder mellom menneske og natur.

 

Fotografiene av utstoppede dyr som brenner vekker motstridende følelser, de er både vakre og groteske. Symbolikken er tydelig og engasjerende. Disse, ofte ville dyrene, har blitt fanget, drept og utstoppet. Mange av dem er sjeldne og veldig kostbare jakttrofeer. De står stille og livløse, som pynt i menneskers hjem. Houge frir dem fra dette ved en performance, en rituell handling, der han brenner dem og det hele kan ses som en fortsettelse av livets sirkel. Samtidig fjerner han et objekt fra markedet. Det er voldsomt, men estetisk.

 

Houge har hatt flere separatutstillinger i Norge, New York, London, Paris og Beijing, har nettopp åpnet utstilling på Les Rencontres de la photographie i Arles, og til høsten stiller han ut på Haugar kunstmuseum i Tønsberg og på Fotografiska i Stockholm. Houge har også vært nominert til Prix Pictet Award ved to anledninger.

Mer om prosjektet

 

 

Utstillingen er en del av arrangementet Fotografiets dag

Åpent kun en dag!

18. august 2019 kl 11:00 - 17:00

På Kulturverftet, Karljohansvern, Horten

Inngang til Fotografiets dag:
100,- for voksen
Barn gratis

 

Fotografiets dag

 

© Christian Houge, Short Eared Owl, 2018

© Christian Houge, Lion, 2018

© Christian Houge, Parakeets, 2018

© Christian Houge, Elk, 2018

© Christian Houge, Flamingo, 2018