Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Fotografiets dag Path arrow Innsending til Juryert utstilling 2021

Innsending til Juryert utstilling 2021

Velkommen til å sende inn dine bilder til årets Juryerte utstilling på Fotografiets dag! Temaet er SAMTIDSDOKUMENTASJON

Når du sender inn til den juryerte utstillingen, kan du enten

• Fokusere på årets tema: Samtidsdokumentasjon.
  • Sende inn et annet, godt prosjekt som ikke relaterer seg til temaet.

Årets utgave av Fotografiets dag blir litt annerledes enn tidligere, fordi den må pandemitilpasses. Men en av attraksjonene, den store juryerte utstillingen, er selvsagt med i årets koronautgave av Fotografiets dag.

Montering av juryert utstilling (foto:  Andreas Harvik/Preus museum)

Du inviteres til å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. Du kan delta med inntil ti bilder. Vi oppfordrer til å fokusere på årets tema "Samtidsdokumentasjon", men det er fortsatt åpent å velge motiv på fritt grunnlag. Bildene bør vise en tematisk sammenheng selv om de ikke nødvendigvis er en serie. Bildene velges ut av en fagjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen står fritt til å velge de bildene som skal vises. Ansatte ved Preus museum kan ikke delta i utstillingen.

Samtidsdokumentasjon

Hva mener vi med med det?

Situasjonen i samfunnet er for øyeblikket uoversiktlig og kan oppleves kaotisk på grunn av stadig endringer av restriksjoner som påvirker livene våre. For mange føles hverdagen stressende og overveldende, samtidig som vi også er isolerte og mangler sosial kontakt. Til årets juryerte utstilling ønsker vi en dagsaktuell respons som gjenspeiler innsendernes relasjon til det som skjer rundt dem i samfunnet i dag.

Fotografiene trenger ikke å vise bekymringer eller være alvorstunge. Bilder som uttrykker for eksempel livsglede, lekenhet og humor kan være faktisk være både oppsiktsvekkende og interessante i en vanskelig tid og dekke opp for nyanser som gjerne ikke blir fanget opp av media. Det viktigste er at resultatet utrykker noe om din opplevelse, dine erfaringer eller omgivelser og at det retter seg mot et publikum som på mange måter har den samme opplevelsen deg.

Selv om utgangspunktet for temaet er dagens situasjon, trenger ikke resultatet være sannferdig.

Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene.

(Teksten fortsetter under bildet)

Den juryerte utstillingen. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Juryert utstilling. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Slik sender du inn bildene:

• Registrer deg ved hjelp av den blå knappen. Brukerkontoen vil være tilgjengelig for deg helt til fristen går ut 15. april. Du kan legge til, slette og redigere bildene og bildeinformasjonen din fram til fristen. Etter 15. april vil du fortsatt kunne se bildene dine, men ikke endre noe.
  • Velg ut opptil 10 bilder.
  • Hver av de digitale bildefilene skal ha en størrelse på minimum 1MB og på maksimum 2MB og være lagret i JPEG-format. Usikker? Se her.
  • I feltet "Tittel" skal du skrive eget navn slik: fornavn etternavn og løpenummer (01, 02, 03...). Eksempel: ’’Gry Olsen 01”; ’’Gry Olsen 02”, osv.
  • Valgfritt: Last opp en prosjektbeskrivelse, max 200 ord
  • Valgfritt: Last opp CV

Frist for innsending av bilder er 15. april 2021.

Juryeringen foregår de påfølgende ukene, og du vil få svar på din deltagelse kort tid etter juryarbeidet er gjennomført.

Fotografiets dager arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, Norske Naturfotografer, Norges Fotografforbund, Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner og Biofoto. Juryen er satt sammen av representanter fra disse.

Innsending til Juryert utstilling 2021

Madame d'Ora, Kvinneportrett. Tilhører Preus museums samling

Her kan du registrere deg for å sende inn bilder til den juryerte utstillingen.

Har du hatt en bruker tidligere, må du likevel registrere deg på nytt.

Hvis du støter på problemer, send en e-post så hjelper vi deg så fort vi kan.