Lysgraffiti

Lysgraffiti på Fotografiets dager 2017 (foto: Marit Silsand og Erlend Ringseth)

Vær med på å male med lys!

I denne workshopen fanger du lysets bevegelse med et kamera med lang lukkertid. Rommet er mørkt, og de to instruktørene Marit og Erlend bruker lommelykter og en slags lyssabel med forskjellige farger til å male med. De som er med på workshopen får være med på alle trinnene fra start til slutt. Fokus er regnbuen i forbindelse med Skeivt Kulturår 2022, og vi snakker også litt om historien bak regnbuen som LHBTIQ personers symbol.

Du finner Marit Silsand og Erlend Ringseth i første etasje ved heisen. På døra henger en plakat hvor du kan melde deg på workshopene som varer i 45 minutter og starter kl 12, 13, 15 og 16.

 

Hvordan foregår det?

Man åpner lukkeren på et kamera og “maler” eller “tegner“ i luften med en lyskilde, på denne måten fanges bevegelsen til lyskilden på bildet. Man demonstrerer en teknikk med foto som ikke nødvendigvis er så kjent, og lager en sammenheng mellom bevegelse og det visuelle. Dette står også i kontrast til ren digital manipulering. Prosessene er synlige for barna, de skal være delaktige i hvert ledd fra start til slutt. Barna får høre historien bak fotografi og lysmaling/ tegning. Vi skisser først på papir, og viderefører dette til praksis etterpå.

 

Lystegning

Vi ser nærmere på lystegning. Her lar vi barna gjennomgå en prosess med en del prøving og feiling. Det er viktig så de kan gå inn å korrigere selv etter at de ser hvordan resultatet blir, og får forståelse for hvordan det kan endres. 

 

Lysmaling

I lysmaling fokuserer man på å «male fram» motivet med lys, framfor å tegne et spesifikt mønster. Dette er en litt annen måte å tenke på, men er veldig oppklarende for mange av barna for å forstå hvordan fotografi fungerer. Her åpner vi for eksperimentering, og barna har rom for å finne på og teste ut det de vil.

Tilbake til Fotografiets dag

Fire muligheter for å være med på lysgraffitiworkshop i løpet av dagen!
Påmelding ved døra (i første etasje på Preus museum, ved heisen)

Gruppe 1

Kl. 12:00—12:45

Gruppe 2

Kl. 13:00—13.45

Gruppe 3

Kl. 15:00—15.45

Gruppe 4

Kl. 16:00—16:45

***

***

Fotografiets dag 2022
Lørdag 27. august
11:00—17:00

Vanlig inngangsbillett til museet gjelder hele dagen!

Inkluderer utstillinger, foredrag og aktiviteter
Barn under 18 og studenter gratis
Kulturverftet, Karljohansvern, Horten

Gratis buss t/r Oslo—Horten—Oslo med påmelding

Fotografiets dag

***

Førfest fredag 26. august 18:00—00:00

Karmaklubb* + Fotografiets dag

Les mer her