Fotografis portfoliopris

Fra serien “Kjære Anna” av Marte Gundersen som vant Fotografis portfoliopris 2021.

Fotografi har som ambisjon å vise det beste av nordisk fotografi og gjennom den årlige konkurransen Fotografis Portfoliopris ønsker vi å løfte frem gode prosjekter fra både etablerte og nye stemmer. 

En ekstern jury plukker ut årets beste portfolioer som blir presentert i Fotografi, og vinneren får også en utstilling på fotofestivalen Nordic Light. På Fotografiens dag presenterer vinnerne fra de to siste årene sine prosjekter:

Marte Gundersen er en visuell billedkunster og fotojournalist. I 2021 vant hun Portofolioprisen med bildeserien Kjære Anna. Prosjektet handler om å få vite at man har et dødelig kreftgen i ung alder, og hvordan hverdagen til Marte og kjæresten har vært i tiden etter operasjoner og legetimer.  Marte har utdannelse fra Bilder Nordic School Of Photography og studerer for tiden fotojournalistikk ved OsloMet. 

 

Marte Gundersen (foto: Pål Otnes)

 

Felix Falck-Næss vant Fotografis Portfoliopris i 2020 med serien Hunting high and low. Felix gikk tidligere på Bilder Nordic i Oslo og avslutter i sommer en bachelor i fotografi på LCC i London. Serien som gikk til topp i Fotografis portfoliopris var hans første prosjekt hvor han virkelig gikk i dybden av et tema, og da var det ekstra imponerende at nettopp denne serien ble valgt som vinner av juryen. 

Felix Falck-Næss (foto: Pål Otnes)

Fotografiets dag 2022

Lørdag 27. august
11:00—17:00
Inngang 150,- inkluderer utstillinger, foredrag og aktiviteter
Barn under 18 gratis
Kulturverftet, Karljohansvern, Horten

Gratis buss t/r Oslo—Horten—Oslo med påmelding

Fotografiets dag

 

Førfest fredag 26. august 18:00—00:00

Karmaklubb* + Fotografiets dag

Les mer her