Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Fotografiets dag 2022 - Queer edition

Fotografiets dag

© Paulina Tamara, Pride Cruise, 2022. Fotomontasje basert på originalmateriale etter Berg & Høeg. Preus museums samling

Velkommen til Fotografiets dag 2022 - Queer edition lørdag 27. august i Artilleriverkstedet!

I 2022 er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge, noe som feires over hele landet gjennom ulike utstillinger og arrangementer koblet til Skeivt kulturår. På Preus museum inviterer de skeive stemmerettsaktivistene og fotografene Marie Høeg (1866-1949) og Bolette Berg (1872-1944) til utstilling, salongprogram og andre viktige aktiviteter, og Fotografiets dag i år er en «queer edition» med dette som underliggende tema.

Fotografiet har en helt sentral plass i iscenesettelse, dokumentasjon og eksperimentering rundt begrepet identitet. Ved hjelp av fotografiet kan fotografen ta grep om egen representasjon. For Marie og Bolette var fotografiet mer enn en teknikk; det var et frirom som skapte en intim offentlighet. Hvordan kan vi bruke fotografiet i dag til å utforske ulike former for identitet? Kan vi fortsatt la oss inspirere av Marie og Bolette?

Vi arrangerer egen festkveld - åpen for alle - fredag 26. august i Artilleriverkstedet i samarbeid med Karmaklubb* Program kommer snart!

Juryert utstilling

Årets utstillere er klare! Se hele listen

Les utlysningsteksten her!

Årets festivalutstiller er Paulina Tamara!

© Paulina Tamara, Marie through Paulinas eyes, 2022. Fotomontasje basert på originalmateriale etter Berg & Høeg. Preus museums samling

Berg og Høeg, Marie Høeg med bart, 1895-1903. Digitalisert glassnegativ. Preus museums samling