Path arrow Utforsk museet Path arrow Aktuelt Path arrow Preus museum kjøper magasinet Fotografi

Preus museum kjøper magasinet Fotografi

Quote

–For Preus museum er det å ta over Fotografi et viktig strategisk veivalg, sier direktør Cecilie Øien.

Eierne av Forlaget Fotografi AS har inngått avtale med Preus museum om salg av selskapet. Magasinet Fotografi og resten av virksomheten vil inngå som en del av museets portefølje fra 1. juli. For eierne Kristin Boe Skåmedal, Pål Atle Solberg Otnes, Geir Terje Nergaard og Egil Bjørne Rosensverd er salget til Preus museum en viktig måte å sikre forlagets og spesielt tidsskriftet Fotografis fremtid.

–Norge er i en unik posisjon ved å ha et kvalitetstidsskrift om fotografi i et marked hvor interessen for fotografi er økende. Gjennom tidsskrift, bokutgivelser, events og digitale kanaler når Fotografi bredt ut til alle som er opptatt av fotografi, sier daglig leder Kristin Skåmedal.

 

–For Preus museum er det å ta over Fotografi et viktig strategisk veivalg, sier direktør Cecilie Øien. Dette er et av grepene som Preus museum tar for å markere en tydeligere rolle som institusjon, faglig ressurs og visningssted for fotografi i Norge og internasjonalt i årene som kommer.

 

Redaktør i Fotografi, Pål Otnes, blir med videre:  – Vi er stolte av at Norges nasjonale museum for fotografi anerkjenner vårt arbeid og ønsker å bidra til å utvikle magasinet videre. Det blir inspirerende å bli en del av et større fagmiljø, samtidig som bladet vil fortsette som før med en uavhengig profil og med redaksjonslokaler i Fotografiens Hus i Oslo.

 

Preus museums overtakelse av Fotografi vil også markeres under Fotografiets dag 27. august på Karljohansvern i Horten.