Wall of Fame

Wall of fame/februar: Hill, Adamson og Cameron

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame". Første fotografer representerer tidlig engelsk fotografi: Julia Margaret Cameron og Hill&Adamson

Wall of Fame/mars: Marcus Selmer

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Månedens fotograf er Marcus Selmer.

Wall of Fame/april: Carleton E. Watkins

Mannen som fotograferte det "nyoppdagete" Vesten opplevde at bildene hans var med på å overbevise den amerikanske kongressen om å gjøre Yosemite-dalen til nasjonalpark i 1864.

Wall of Fame/mai: Edward S. Curtis

Edward Sheriff Curtis (1868-1952) viet seg til fotografering av en utdøende kultur; de nordamerikanske indianerne.

Wall of Fame/juni: Anders B. Wilse

Det er ikke uten grunn at Anders Beer Wilse regnes som Norges mest kjente fotograf. I 2015 feirer vi at det er 150 år siden Wilse ble født!

Wall of Fame/juli: Edward Steichen

Steichen rager opp som en av fotohistoriens giganter og spilte en avgjørende rolle for å få anerkjent fotografiske bilder som kunst.

Wall of Fame/august: Carl Strüwe

Carl Strüwe var den første fotografen som skapte et originalt kunstnerskap basert på mikrofotografi.

Wall of Fame/september og oktober: Lotte Jacobi

Lotte Jacobi (1896-1990) var fjerde generasjon yrkesfotograf i sin familie, og sa selv at hun ble født til å bli fotograf.

Wall of Fame/november: Sigurd Fandango

Fotografen Sigurd Fandango (f. 1986) står i dialog med en humanistisk fotografitradisjon som ikke har fokus på nød og lidelse, men på menneskehetens positive sider.

Wall of Fame: Tom Sandberg

Sandbergs fotografier er fintfølende og nære med vibrerede grå og hvite toner.

Wall of Fame: Marianne Heske

Marianne Heske er mest kjent for Prosjekt Gjerdeløa, der hun forflyttet en løe fra Tafjord til Paris og tilbake igjen. De presise fotografiene av hendelsen er nærmest ikoniske.

Wall of fame: Arnold Newman

Fotografen Arnold Newman (1918-2006) er blant annet kjent for det ikoniske bildet av Igor Stravinskij, portrettet som tydelig sier at dette må være en musiker. De han skulle fotografere,...