Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Tidligere utstillinger Path arrow Utendørs utstilling: Knut Egil Wang - Stillstand

Utendørs utstilling: Knut Egil Wang - Stillstand

Utendørs utstilling: Knut Egil Wang - Stillstand

© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020

2021
Fra 01.06.21
Til 30.10.21

Wang er en fotograf som evner å se det menneskelige i det tomme. Det ekstraordinære i det alminnelige. I de lett absurde, og ofte svært humoristiske bildene, ligger det en stor kjærlighet til menneskene og alle de rare tingene vi gjør.

Da Norge stengte ned 12. mars 2020, visste Knut Egil Wang med en gang at han måtte fotografere. Han ville omsette den spesielle stemningen han fant ute i bilder. Men hvordan? Hvordan fotografere tomheten, det som ikke finnes, fraværet av liv og aktivitet? Wang trålet Oslos gater til fots og i bil for å finne glimt av de handlingene vi utfører for at hverdagen skal henge sammen. Resultatet ble en serie fotografier preget av humor, varme og medmenneskelighet.

Wang er festivalutstiller på årets Fotografiets dag. Han er frilansfotograf og medlem av fotografkollektivet Moment. Et av bildene hans som portretterer Oslo i den underlige koronatiden, ble tidligere i år kåret til Årets bilde av Pressefotografenes Klubb. Det er andre gangen Wang mottar denne prisen.

Ute på muren foran Preus museum vil 13 av Wangs bilder i stort format henge over sommeren. Kanskje inspirerer de deg til ditt eget blikk på tiden vi lever i? 

Fotografiets dag 28. august vil flere av bildene til Knut Egil Wang stilles ut inne på Artilleriverkstedet. Der vil han også holde et foredrag. 

 

Sofavisning med Knut Egil Wang 

(dukker ikke videoen opp? Prøv denne lenken)

© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020
© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020
© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020
© Knut Egil Wang, Stillstand, 2020
Knut Egil Wang foran utstillingen utenfor Preus museum (foto: Ana Gonçalves/Preus museum) 
Utstillingen Stillstand (foto: Ana Gonçalves/Preus museum)