Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Tidligere utstillinger Path arrow Krigstid Path arrow Biografi - Katrine Christie (1908-1997)

Biografi - Katrine Christie (1908-1997)

Katrine Christie var født i Vang. Hun var utdannet landbrukskandidat fra Landbohøjskolen i København. Det er usikkert om hun hadde formell fotoutdannelse, men hun hadde vokst opp med sin fars mørkerom. 

I 1938 giftet hun seg med Nils Aas i New York og jobbet som freelance fotograf der til hun i juli 1941 ble ansatt som fotograf ved Flyvåpenets treningsleir “Little Norway” i Toronto, Canada. Her fotograferte hun alle nyankomne for identitetskort, fotografier til undervisningen og dokumenterte viktige hendelser i leiren. Ekteskapet var kortvarig, men fotografiene fra denne tiden er kreditert Katrine Aas på Digitaltmuseum. 

November 1943 ble hun overført til England. Her arbeidet hun fortsatt som fotograf ved hovedkvarteret i Kingston House, London. Etter krigen arbeidet hun en stund på Kontor for Tapt Personell, for så å reise tilbake til USA noen år. Negativarkivet oppbevart i to kofferter strøk med i en brann på Kjeller på slutten av 1940-tallet. Katrine Christie ble ansatt som kvinneinspektør i Luftforsvaret i 1954, en stilling hun ble i til 1973.

 

Tilbake til utstillingen

Katrine Christie, ukjent fotograf