Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Tidligere utstillinger Path arrow Krigstid Path arrow Biografi - Esther Langberg (1893-1973)

Biografi - Esther Langberg (1893-1973)

Esther Langberg var født i Bergen og vokste opp på Majorstuen i Kristiania.

Hun ble telefonistinne og hadde fotografering som hobby. Som medlem av Oslo Kameraklubb gjorde hun det bra og ble premiert i konkurranser klubben arrangerte.

Hennes søster Karen Irgens skrev om mat i damebladet «Urd». Hun fikk søsteren til å fotografere matretter som illustrasjoner. Slik kom Esther inn i dette bladet, først og fremst som fotograf men etter hvert også som skribent. Esther Langberg har fotografert tallrike reportasjer innen kunst- og kulturliv, og mange artikler om tidens kjentfolk er illustrert med hennes bilder. Hun har også signert en rekke av bladets helsides forsidebilder. Mange av disse er “fri fotografi” - naturstudier og –detaljer, ikke minst blomsterbilder - som vitner om at hun har hatt en kunstnerisk ambisjon ved siden av reportasjefotograferingen.

Esther Langberg var fotograf for bokverket “Aker 1837-1947”. Hun utga også postkort, både med Oslomotiver og fra steder som var hennes ferielandskap: Gausdal og Karmøy.

 

Tilbake til utstillingen

Esther Langberg, ukjent fotograf