@subsentio

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

@subsentio
Fra 22.05.17
Til 28.05.17

Inger Synnøve Moan er fra Trondheim, men har bodd i Oslo siden 2001 der hun jobber som forsker. Bortsett fra valgfag i foto på ungdomsskolen, hadde Moan lite erfaring med fotografering da hun opprettet sin profil på Instagram i 2013.

Hvorfor Instagram?

Moan forteller at en venninne overtalte henne til å lage en profil, og hun måtte snart medgi at det var en bra oppfinnelse:

Et galleri der man kan se fotografier og annen billedkunst fra hele verden, og stille ut egne bilder – veldig brukervennlig og helt gratis!

Moan sier hun har tegnet og malt så lenge hun kan huske. I 2011-2013 deltok hun på grafikk-kurs. Hun la ut bilder av noen trykk på Instagram, og innimellom også fotografier av andre motiver. Den positive responsen motiverte henne til å fotografere mer. Nå går det mest i foto, alt med mobilkamera. I tillegg til å vekke fotointeressen, har Instagram ført til møter med likesinnede fra alle verdens kanter. Og mye inspirasjon.

Motiver, tekst og tema

Hun liker bilder som overlater noe til fantasien. Bilder tatt gjennom vinduer med regn er blant favorittene. Brukernavnet subsentio betyr å oppdage i hemmelighet. Moan forteller at det er nettopp det hun prøver å gjøre fordi hun foretrekker fotografier av naturlige situasjoner. Mennesker, trær og fugler går ofte igjen som motiver i bildene hennes. Billedteksten har nesten blitt like viktig som bildene, og hun sier hun bruker mer tid på å skrive enn på å fotografere.

Med en utdanning innen psykologi og interesse for folk, er tema i tekstene naturlig nok menneskelige egenskaper, tanker og handlinger - på godt og vondt. Og, legger Moan til, forhåpentligvis med en dose komikk. 

Temaet hun har valgt for utstillingen på @preusmuseum er ‘Authentic situations and fictional stories’

 

They called him the master of understatement

Et innlegg delt av Inger Synnøve Moan (@subsentio)