@sigurdfandango

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Møt en av Norges dyktigste dokumentarfotografer denne uka på Preus museums Instagramkonto!

Sigurd Fandango (født 1986) jobber fast som  fotograf i magasinet D2 etter å ha jobbet som frilanser for flere av norges største aviser og magasiner.  Han har vunnet flere priser for sitt arbeid, blant annet Grand Prix i Gullsnitt 2014.

I 2011 var han hovedutstiller på Fotografiets dag ved Preus museum. Fandango har fått oppmerksomhet for sin utradisjonelle tilnærming til dokumentarfotografi inspirert både av den objektive retningen innen europeisk kunstfotografi og de amerikanske pionerene i fargefotografi. Hans fargesterke bilder skiller seg ut i en genre som lenge har vært dominert av bilder i sort/hvitt.

Fandangos portfolio vitner om allsidighet. På fotografens hjemmeside finner du bilder av mat, mote, portrett, nyhetsbilder og reportasje. Samtidig har mannen stil. Et særtrekk ved Fandangos bilder er måten han blander visuelle referanser hentet fra ulike sjangere i ett og samme fotografi. Et sjangeroverskridende blikk og en aktiv bruk av lys gjør at fotografiene hans skiller seg ut i samtidens mylder av bilder. Fotografiene har ofte en tydelig visuell signatur som gjør det mulig å gjenkjenne en «Fandango».  

Flere "Fandangoer" har du muligheten til å gjenkjenne på Wall of Fame i november. 

 

 
@sigurdfandango