@secretmoments

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

@secretmoments
Fra 02.01.17
Til 08.01.17

@secretmoments er Helle Kvevli. Hun har vært en dedikert bruker av Instagram siden 2012 da hun oppdaget hvilke spennende muligheter og gleder det lå i å utveksle visuelle inntrykk og historier med andre.

 

Som grafisk designer er det gjerne linjer, form eller lys- og skyggespill som fenger blikket hennes. Hva gir vel større lykkerus enn å oppleve å være på rett tid til rett sted for å fange akkurat det lille øyeblikket av noe flyktig eller forbigående. Det kan være et snødryss på bakken eller hår som blafrer i vinden. Men det handler også om det usagte og udefinerte, hun kan godt like å bruke emnetagger som får deg til å vende blikket i en annen retning eller til å trekke på smilebåndet. Bildene er åpne for personlig tolkning, og tilbakemelding fra andre settes utrolig høyt. Hun er fascinert av hvor ulikt vi oppfatter billedlige historier, og hvor spennende det er med det som forblir usagt.

Helle tar enormt mange bilder, der de fleste forkastes etter kort tid, mens andre kan våkne til liv igjen senere etter et nytt blikk. Drivkraften ligger i den uoppnåelige jakten på det perfekte bildet, såvel som veien dit.

 

 

 

#sugartop

Et bilde publisert av secretmoments (@secretmoments)

 

 

 

#allnaked

Et bilde publisert av secretmoments (@secretmoments)

 

Helle Kvevlis gjennomgangstema for uka er FORGJENGELIGHET. 

Jeg er fascinert av det som er avgrenset, midlertidig. Det var også tanken bak mitt brukernavn @secretmoments Hemmelige små øyeblikk fra hverdagen, øyeblikk som er forbigående eller flyktige, steder eller situasjoner som gjenspeiler tilfeldigheter i livet, hastige øyeblikk eller møter. Men også det som er sårbart. Dette blir mitt fokus via bildene mine denne uken. Jeg tiltrekkes selv av det som er omskiftelig og i endring. Visuelt sett, fra et fotografisk ståsted, ligger utfordringen i å fange det rette øyeblikket, og paradoksalt nok, forsøke å forevige det. I det ligger det en interessant prosess synes jeg. Det kan dreie seg om skyggespill på en vegg eller i et ansikt, noen dråper på en tørkesnor, kronbladene på en blomst som et lite øyeblikk fyller luften for så å bli borte. Disse små ubetydelige hendelsene som likevel påvirker oss i så stor grad.