@riamolde

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 05.10.15
Til 11.10.15

Da Ragnhild Aarseth fikk sin første iPhone begynte hun å ta bilder til og fra jobb. Hun logget seg inn på Instagram, oppdaget mulighetene for å redigere bildene sine og ble fra da av en ivrig amatørfotograf.

Hun ble involvert i "Igers-familien" (Igers = Instagramers), og er i dag manager for IgersOslo, som arrangerer photowalks for likesinnede med utgangspunkt i Oslo. Etter hvert har gruppa blitt ganske stor med opptil 50 deltakere pr tur, et solid oppsving fra første møte der bare to stykker møtte. Ragnhild har også deltatt på fotosamlinger i utlandet, bl.a. i Barcelona og Berlin, generert gjennom Instagram.

Personlig liker Ragnhild best å ta bilder når hun er alene, da går hun inn i sin egen "boble". Hun liker å reise på egen hånd, for så lenge hun har kameraet med, er hun aldri alene! Å gå ut en tidlig morgen i en ny by er for henne en stor glede og utfordring! Nå tar hun også bilder med andre kameraer enn iPhone, fotograferingen har blitt en lidenskap og setter på mange måter agendaen når det gjelder valg av feriemål og fritid generelt. Hun er først og fremst på jakt etter stemninger i bildene sine; i gater, i naturen, i ulike øyeblikk som vekker hennes interesse. Og selv om hun elsker bilder i sort/hvitt, jobber hun selv mest med farger og naturlig lys.

Bli bedre kjent med henne i dette intervjuet fra april 2011, da Instagram fortsatt var ganske nytt! Intervjuet finnes på bloggen til Instagramers.com som skrives av Philippe Gonzalez fra Madrid - samme mann som startet Igers-familien og som i dag har grupper over hele verden.

 
@riamolde