@oletorrisen

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

En grafisk designer som er fascinert av teksturer, mønstre og tekstilkunst. Og lidenskapelig opptatt av te. Følg med i uke 21 for å bli bedre kjent med Ole Tørrisen!

Ole Tørrisen er utdannet grafisk designer fra Falmouth University College. Han finner inspirasjon i omgivelsene rundt seg, både i urbane bymiljøer og ute i naturen. Teksturer og mønstre fascinerer, noe han finner i gamle betongvegger, rustne rør, lav og mose på fjellvegger, eller tang og tare. I det siste har han blitt mer og mer glad i tekstilkunst; "kanskje som et motsvar til en hverdag foran en glossy mac. Det taktile i tekstilene, sammen med de spennende strukturene som oppstår i vevd tøy er noe som opptar meg mer og mer".

Tørrisen er også lidenskapelig opptatt av te. "Ikke bare er det fantastisk hvor mange ulike smaker den lille teplanten kan forvandles til, men kulturen som hører med er en utømmelig inspirasjonskilde. Jeg også studerer japansk tesermoni. Det enkle mørke rommet, dampen som stiger opp av kjelen, keramikken, kalligrafien, røkelsen, alt stimulerer sansene på ulike måter". 

 

 

 

15.22: en gang, ett møte. Norsk-inspirert tesermoni.

Et bilde publisert av Preus museum (@preusmuseum)

@oletorrisen