@mathiasertnaes

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 09.05.16
Til 15.05.16

Mathias Ertnæs er fotograflærling og er ellers å finne i gatene, eller andre steder der han skilder sin hverdag og sine omgivelser. Med et ofte ensomt, desaturert eller svarthvitt utrykk, skildrer han verden rundt seg. Hvor enn han går henger Leicaen over skulderen. Dermed varierer motivene rundt mye mer enn bare gatefoto, selvom det er det det blir mest av.

Mathias begynte å fotografere når han var bitte liten, fordi foreldrene hans kjøpte masse engangskameraer til ham. Han kjøpte mitt første "ordentlige" kamera når han var 8, og fra da av skjøt det fart!

Om sitt forhold til Instagram forteller Mathias:

"Instagram er min hovedplattform for deling av bilder fordi det er den perfekte balansen mellom sosialt medium og galleri. Litt begrensede valg, og det faktum at de fleste er på Instagram på skjermer som gjør bildene på størrelse med et frimerke, gjør jo også at man må prioritere og velge annerledes, for å skape interesse og noe mening i såpass små bilder. Jeg har aldri vært noen fan av å ta bilder med mobilen, og arbeidsflyten min for Instagram er veldig mye mer komplisert enn bare å slenge på noen filtere."

På dagtid jobber Mathias med foto, han er fotograflærling, og det er mye av grunnen til at han også skyter analogt. "Jeg er utrolig glad i å fotografere, men det er noe med det. Jeg har manuellfokuserte kameraer med manuelle innstillinger. Bommer jeg på fokusen eller eksponeringen er det min feil. Man må faktisk tenke litt og oppleve verden, ikke bare knipse og chimpe. Jeg føler meg mye mer " i det" når jeg slipper å ha den skjermen, og den muligheten til å jukse."

 

 
@mathiasertnaes