@marianstrand

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

@marianstrand

Marian Strand (f.1985) - er en norsk fotograf basert i Oslo/Stavanger. Hun startet sin karriere som fotoassistent hos motefotograf Tove Sivertsen i 2009. Siden den gang har hun arbeidet med en rekke kunder i både inn og utland.

Strand kombinerer et arbeid som kommersiell fotograf med kunstprosjekter av forskjellig art. For henne rekker fotografiet alltid utover bildets ramme, og hun har det siste året brukt sitt skarpe blikk til også å bygge brand identiteter for forskjellige bedrifter.

Hennes personlige fotografier er alltid mye mer enn hva man ved første øyekast ser. Enten arbeider hun med komplekse billedflater med lag på lag av informasjoner, eller så er fotografiet i seg selv simpelt og estetisk, men med en tilknyttet tekst som åpner opp nye dimensjoner i bildet. 

 

Hun er interessert i kontrasten mellom bilde og tekst, og hvordan bilde og tekst sammen skaper et utvidet forståelsesrom. Disse tekst/bilde - eksperimentene utforsker hun ofte i samarbeid med kunstformidler og kurator Marthe Marie Strand.

 

Hennes firma Apropos Studio er et resultat av et samarbeid mellom arkitekt og kunstner Elisabeth Gellein, der Strand og Gellein arbeider på tvers av sine profesjoner.