@kunstdagbok

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

En kunstnerduo som bruker egne kropper som materiale i iscenesatte komposisjoner. Hvordan arbeider to personer sammen om et felles uttrykk? Hva innebærer det å være to om å produsere et kunstverk? Følg med i uke 17 for å få et innblikk i kunstnerskapet til Lena Katrine & Heidi-Anett!

Det er syv år siden kunstduoen Lena Katrine & Heidi-Anett ble dannet. I løpet av de årene som har gått, har de hovedsakelig arbeidet med å skape fotografier der egne kropper inngår som materiale i iscenesatte komposisjoner. Fotografiene har titler som refererer til kunsthistorien og som peker på grep med inspirasjon fra maleriet. Motivene viser ofte kropper tett sammensluttet i en fysisk symbiose. Denne symbiosen vitner om et samarbeid og det er vanskelig å skille de to kroppene fra hverandre. Ulikhetene synes minimale og ubetydelige.

 

Hvordan fungerer egentlig en kunstnerduo? "Vi undersøker kontinuerlig om symbiosen vi betrakter når vi ser på fotografiene, også eksisterer utenfor bildenes rammer. Resultatene av disse undersøkelsene gir ikke noen klare svar, men utfordrer den tradisjonelle oppfattelsen av kunstneren som et ensomt geni og fremhever samarbeidets verdi."

 

For Lena Katrine & Heidi-Anett er den felles instagramkontoen et kikkhull inn til hverdagen som kunstnere - derav navnet Kunstdagbok.

 

Kunstduoen Lena Katrine & Heidi-Anett består av de to billedkunstnerene Lena Johansen og Heidi-Anett Haugen som begge ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Trondheim våren 2013. De har utstilt bredt i både inn- og utland og var i 2015 representert på både Trøndelagsutstillingen og Høstutstillingen. For øyeblikket arbeider de blant annet frem mot en soloutstilling som åpner på Haugesund Billedgalleri i oktober. For mer informasjon gå til lenakatrineogheidianett.com.

 
@kunstdagbok