@kodakmoments_bynina

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 15.02.16
Til 21.02.16

Bli kjent med musikkprodusenten som fant den store fotointeressen gjennom Instagram. Nina Hurum, kjent på Instagram som @kodakmoments_bynina, ønsker mest av alt å fange en stemning eller atmosfære som berører den som ser på bildet.

Nina Hurum er fra Oslo og har jobbet kreativt med musikkproduksjon hele sitt yrkesaktive liv, bl.a. gjennom 20 år i Rikskonsertene. Interessen for det visuelle har alltid vært en stor del av henne ved siden av musikken. I ungdomstiden malte hun mye, og konsertene hun har produsert har ofte inneholdt mange visuelle elementer, lysproduksjon, fotografi, animasjon og film som visuelt bakteppe for musikken.

 

Fotointeressen tok av for 3 år siden, da hun opprettet en Instagram konto, og ble med i Igersoslo. Til å begynne med tok hun bare bilder med IPhone, men interessen nådde nye høyder da hun fikk sitt første Canon kamera i hånden for et par år siden. Nå bruker hun nesten utelukkende kamera.

 

Bilder av mennesker er yndlingsmotivet, mennesket i tid og rom, portretter, detaljer, utsnitt. Hender, forlatte hus og skogen fascinerer! Ikke minst vinduer, som hun tenker er et malerisk skattekammer når det gjelder lys, skygge og refleksjonsflater.

 

Ninas primære drivkraft er å fange en stemning eller atmosfære som berører den som ser på bildet.

 

 

------

Temaet for Nina Hurums uke er stemning:

"Som en sinnstilstand eller emosjonell tilstand. Å beskrive en indre opplevelse visuelt. I likhet med følelser opptrer stemning som flytende spektre av ulik karakter, en stemning som ofte kan påvirkes av omgivelsene - atmosfære, menneskelig jord-nærhet og tilstedeværelse.

 

Min fotografiske reise har akkurat startet, og jeg føler at jeg er i en stadig utviklingsprosess, der jeg hele tiden forsøker nye ting og nye innfallsvinkler. Motivbanken min rommer derfor litt av hvert, og jeg har ikke landet på ett fast uttrykk. Jeg synes det er en fascinerende prosess å leke med ulike formspråk og redigeringer og har en forkjærlighet for dobbel eksponering/ blending - ved å koble ulike bilder sammen lag på lag åpnes nye muligheter for å skape atmosfære, mystikk eller et snev av surrealisme. "

 

@kodakmoments_bynina har over 40 000 følgere på Instagram

@kodakmoments_bynina