@janove

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 25.01.15
Til 01.02.15

Første gjesteutstiller er @janove/Jan Ove Iversen som beskriver seg selv som designer, illustratør, fotograf, maler og visualist. I tillegg til å være en hårete, mannlig trønder!

Hans underfundige bilder gleder mange, og han sier selv at de bør tas med en klype humor. For Preus museum har han laget et prosjekt han kaller #wrongobjectsintherightplace, en serie smått absurde motiver med dertil hørende tekster.

Jan Ove bruker Instagram som en kanal for å leke med form, farge og komposisjon. Han søker alltid etter en eller annen grafisk ren komposisjon i motivene, om det er ute i naturen eller noe han arrangerer på bordet sitt. Samspillet mellom bilde og bildetekst veldig viktig for Jan Ove, og han bruker ofte mer tid på bildeteksten enn på bildet.

Drivkraften for å legge ut bilder er en blanding av en konstant strebing etter å finne eller skape et bedre motiv enn sist gang, og gleden over å se responsen på det en legger ut.

Fotografiene er i stor grad en forlenging av jobben som designer og illustratør. Det er mye av de samme tankene og kreative prosessene som ligger bak.

Jan Ove Iversen var en av 12 festivalutstillere på Fotografiets dag 2013. Han har over 31000 følgere på Instagram.

 
@janove