@helenesdatter

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 14.03.16
Til 20.03.16

Bente Helenesdatter Pettersen er hodejeger, maler store bilder og fotograferer mer og mer. I en travel hverdag som hodejeger har fotografi blitt en fristund.

For henne er lykken å vandre uten en plan, sette seg ned et sted lenge og se en verden åpne seg som hun kan fotografere. Hun sier selv ar hun har klare nerde-tendenser, og kan bli opphengt i det meste; bakken, gresset, en skygge som faller fint. For henne er overflate og konsistens det viktigste i fotografiene, hun må få lyst til å ta på det, og ikke få sett seg mett. 

Hun begynte å fotografere i 2012 og hadde hellet å bli med i en Sens og sans-gjeng som fortsatt består. Hans Olav Forsang har hele tiden vært en streng og inspirerende læremester, Marie Sjøvold og Damian Heinisch med-mentorer innimellom.

 
Da hun startet, med bruksanvisningen til kameraet i bagen, ville hun bare fotografere natur - og helst undereksponert. Hun forteller at hun søkte et fristed fra mennesker, og at hun gråt når Hans Olav tvang henne til å ta portretter. Nå er hun takknemlig, og forsøker å være modig i hva hun fotograferer og hva hun deler. Som hun sier: Jeg må tørre være dårlig for å bli god - i noe nytt.

Feeden er en blanding av portrett og landskap.

"Instagram er pushet til å komme seg ut for å ha noe å by på, men ikke minst inspirasjonen fra alle som deler sine bilder."

 

Bente Helenesdatter Pettersen er opprinnelig fra Nøtterøy men bor i Oslo. 

 

 
@helenesdatter