@hannejonas

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 16.11.15
Til 22.11.15

Hanne C. Jonassen har fotografert hele livet, men det var da hun fikk seg en smarttelefon med godt kamera og ble hekta på Instagram for ca 3 år siden, at billedtakingen tok helt av.

Jeg ble fullstendig fasinert av Instagram og brukte all fritid på å studere teknikker, motiv og bruk av apper av de som virkelig kunne sine saker der inne på nettsamfunnet. I en travel hverdag passer det meg utmerket at mobilen er så tilgjengelig og kan fange de spontane øyeblikkene. Jeg elsker å ta biler på vei til og fra jobb, barnehage, aktiviteter – og  prøve å se det unike i det hverdagslige.

Hanne vant «Mobilfotografene» på NRK tidligere i høst der premien var utstilling på Rådhusplassen i Oslo og en fotoreise. I tøff konkurranse med 5 andre fotografer, med korte frister og kamerateam i hælene, dro Hanne i land seieren med fotograf Jonas Bendiksen som hoveddommer. Bendiksen uttalte i forbindelse med juryeringen "Hun bruker seg selv, er søkende, åpen, leken og entusiastisk. Hun kaster seg inn i oppgavene og får raskt kontakt med mennesker".

Hanne er utdannet arkitekt og jobber som planlegger i Asplan Viak, og hun å ha arvet fotointeressen av morfaren som var fotograf og startet opp Aune Forlag.

 

 
@hannejonas