@epaivio

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 30.11.15
Til 06.12.15

Som for mange begynte Emma Päiviös interesse for fotografering med å få låne pappas gamle Olympus speilreflekskamera. Det store kameraet er byttet ut med mobilkameraet, som alltid er med overalt og som gjør det lettere å få et raskt resultat.

På ulike kunstutdanninger og på Bachelorutdanningen på Kunstakademiet i Trondheim har Emma lært om komposisjon, form og farge. Det var da hun begynte å forstå hva hun likte i bilder. Rette linjer, symmetri, moderate farger, rene former, enkelhet og humor; dette er noe hun søker etter når hun skal fotogrfere.

Emma jobber som stylist, med klær, sminke og hår innenfor reklamefilm og stillfoto. I arbeidet møter hun forskjellige mennesketyper, og også steder som inspirerer til nye bilder. Hun er også glad i hverdagen, og synes at det enkle, rene og avskallede hverdagsbildet er veldig tiltalende, kanskje som en kontrast til arbeidsplassen? Hun vil gjerne ha med et ekstra element eller objekt i bildet, som gjør at man begynner enten å tenke eller le.

I løpet av sin uke kommer Emma til å fokusere på relasjoner og forholdet mellom mennesker. Fellesskapet, nærheten, og kanskje også mangelen på det.

Emma Päiviö deltok i Nrk-serien "Mobilfotografene" høsten 2015.

 
@epaivio