@elinlia

Gjesteutstiller Instagram @preusmuseum

Fra 27.07.15
Til 02.08.15

Til daglig er hun landskapsarkitekt, og det er ingen tvil om at hun har et godt øye for både landskaper og arkitektur. Bli kjent med @elinlia, ukens gjesteutstiller!

Elin Liavik er glad i detaljer. Små, avgrensede utsnitt som kanskje forteller en historie like godt som ”det store bildet”. Forlatte steder, hus noen har bodd i eller industriområder - forfallet har egne farger og teksturer, og tomheten et eget lys hun liker godt.

Liavik var en av de første mobilfotografene her i landet som ble invitert inn i kunstgalleriet på bakgrunn av sine Instagrambilder. En del fotografer har ikke vært så glade i mobilfotografiet, mens Elin mener smarttelefonen har åpnet for at utrolig mange flere har funnet glede i å ta bilder, og at Instagram har gitt dem sjansen til å dele og få tilbakemeldinger på bildene de tar. Hun mener det er viktigere hvordan fotografen nå kan velge fra et bredere spekter av muligheter når det gjelder å skape noe, enn å diskutere mobilkameraets kvaliteter og bruken av filter.

- Hva slags kamera en velger utgjør bare en liten del av prosessen med det å lage et godt fotografi. Det samme gjelder for hva slags teknikk en bruker i mørkerommet, eller den digitale redigeringen av bildene. Til syvende og sist handler det om å skape noe som rører ved eller oppleves som interessant av den som ser på. Da blir diskusjonen om bildet er tatt med mobil eller postet på Instagram temmelig uinteressant. Om jeg tar slike bilder får være opp til andre å mene noe om, sier Liavik.

Elin Liaviks bilder har vært ustilt på Galleri Basement på Voss,  Galleri Gamle Oslo i Oslo, og på Mobile Camera Club, the smART gallery i Paris.

 

 
@elinlia