Uke 47 - 2017

Vold mot kvinner

Dysturbposter på Saxon King med fotografi av Donna Ferrato (foto: Benjamin Petit/Dysturb)

Vold mot kvinner

35 prosent av alle kvinner vil i løpet av livet oppleve vold. Over 600 millioner kvinner bor i land hvor vold i hjemmet ikke er forbudt. FN markerer den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner 25. november.

 

Bildet på plakaten ble tatt av Donna Ferrato i Denver, Colorado i 1985. Plakaten er en del av kampanjen #WomenMatter som fotografkollektiv #Dysturb har satt opp i Horten i samarbeid med Preus museum.

Teksten på bildet forteller:

Bill gråt da han tilsto ovenfor terapigruppa at det å slå kona mens sønnen så på, minte ham om hans egen far. Han gråt fordi det gikk opp for han at det var liten forskjell mellom den mannen han hadde blitt, og den mannen han hadde vært redd for som liten gutt.

FN sier at dagen skal rette søkelys mot vold mot kvinner som globalt problem, og som finner sted i alle samfunn og kulturer. Vold mot kvinner er aldri noen privatsak, men et samfunnsproblem som rammer millioner av kvinner og setter utvikling av alle samfunn tilbake. 

#Dysturb er en internasjonal gruppe av freelance pressefotografer som ønsker å skape oppmerksomhet rundt viktige politiske temaer. I Horten henger det nå 15 plakater i byrommet med tema #WomenMatter.

Klikk for å komme til et kart som viser deg hvor resten av veggavisene er satt opp.